back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Καλούμε τη νέα γενιά στο πολιτικό pass της αξιοπρέπειας και όχι στο youth pass της απαξίωσης του κ. Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δηλώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά στον ελληνικό λαό και αγκαλιάζει τις πραγματικές του αγωνίες» δήλωσε απόψε απο τη Λάρισα ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας ότι η αγωνία των δυο δεν είναι πολιτική, είναι προσωπική. Είναι η αγωνία της καρέκλας, μακριά από την πραγματική αγωνία κάθε ελληνικού νοικοκυριού.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νεολαία και απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους με αφορμή την εξαγγελία του πρωθυπουργού για το youth pass, δήλωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τη νέα γενιά να του γυρνάει την πλάτη. Αντί να μιλά για πολιτικές, νέες θέσεις εργασίας, νέες ελπίδες, ανακοίνωσε ένα εφάπαξ pass των 150 ευρώ. Καλώ, λοιπόν, την ελληνική νεολαία να γυρίσει την πλάτη στο pass της περιφρόνησης και της απαξίωσης του κ. Μητσοτάκη. Εμείς, με ισχυρή δημόσια παιδεία και υγεία, την κοινωνική στέγη, τις καλές θέσεις εργασίας, καλούμε τη νέα γενιά στο πολιτικό pass της αξιοπρέπειας και της ελπίδας. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι η Δημοκρατική Παράταξη» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Εμφανίσθηκε ιδιαιτέρως αιχμηρός σχετικά με την πρόταση κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για πληρωμές σε “τοπικά νομίσματα”: «*Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θυμήθηκε τον κ. Βαρουφάκη και ακούσαμε ότι υπήρχε μία συζήτηση στο πρόγραμμά του για να προτείνουν παράλληλα τοπικά νομίσματα. Μάλλον δεν πήραν το μάθημα του 2015 με τις κλειστές τράπεζες. Με τις δήθεν “σεισάχθειες”, με το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Όταν παρά ταύτα έφεραν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εκατοντάδες χιλιάδες δάνεια πήγαν στα “κοράκια” των funds. Αυτός είναι ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Τελικά και σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει πέσει ακόμη ο κ. Μητσοτάκης είναι γιατί παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό, λοιπόν, υπάρχει τρίτη λύση. Λύση δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διάκρισης των εξουσιών, της βιώσιμης ανάπτυξης και είναι η λύση του ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «Πενήντα επτά άνθρωποι έχασαν με βίαιο και ξαφνικό τρόπο τη ζωή τους, γιατί το κράτος μας δεν είναι ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που προστατεύει τον πολίτη. Μετά την τραγωδία, αντί να ακούσουμε μία συγγνώμη και να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να μάθουμε πώς ο επίμαχος σταθμάρχης βρέθηκε σε αυτήν τη θέση, τι ακούγαμε; Τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη να μας λένε ότι ήταν νόμιμη η μετάταξη του. Βγαίνει πριν μία εβδομάδα η τριμελής επιτροπή, που διόρισε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, και πιστοποιεί ότι ήταν παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη, διότι είχε περάσει το ηλικιακό όριο. Ακούσατε κάποια συγγνώμη από τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη;» διερωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης και επανέλαβε τη δημόσια δέσμευσή του οι διοικήσεις των οργανισμών και των νοσοκομείων να επιλέγονται μέσα από διεθνείς ανοικτούς διαγωνισμούς προκειμένου να αποκομματικοποιηθεί η κρατική μηχανή και πέταξε το γάντι στους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Στον απόηχο των αναφορών του Αλέξη Τσίπρα για τον Α. Παπανδρέου. ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε έντονη κριτική λέγοντας: «Τι είναι η Αλλαγή; Είναι μόνο μια λέξη; Τόσο απλά νομίζει ο κ. Τσίπρας πως είναι τα πράγματα; Η Αλλαγή είναι χαραγμένη στο λαϊκό υποσυνείδητο γιατί είναι γεμάτη εικόνες και εμπειρίες, όπως η εμπειρία του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Γιώργου Γεννηματά και του Παρασκευά Αυγερινού, τα δημόσια σχολεία και τα δημόσια πανεπιστήμια που έκαναν τα παιδιά των αγροτών και των κτηνοτρόφων, γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους οικοδομώντας το μέλλον τους με αξιοπρέπεια. Άρα, ο κ. Τσίπρας -δήλωσε ο κ. Ανδρολάκης -πρέπει να καταλάβει ότι δεν φτάνουν τα συνθήματα. Το έργο, η ιστορία και η κοινωνική ρίζα είναι αυτά που κάνουν να διαφέρει το ΠΑΣΟΚ, από τη δική του παράταξη»

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε τις συνήθειες του πατέρα του, τις συνήθειες του παρακράτους των υποκλοπών. Τότε ο Μαυρίκης, τώρα ο ανιψιός, του οποίου οι ευθύνες συγκαλύφθηκαν πλήρως.

Όσον αφορά το κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε: στα περί οπορτουνισμού του κ. Μητσοτάκη και διερωτήθηκε σε ποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος μια συμμορία θα έκανε προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές; Σε ποια άλλη χώρα θα περίμεναν δύο μήνες πριν από τις εκλογές για να νομοθετήσουν; Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνοντας οτι ψαρεύει στα θολά νερά και δεν ψήφισε τον νόμο ανάχωμα ενώ άσκησε σφοδρή κριτική και στον κ. Βαρουφάκη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα