back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Κόλαφος για Μητσοτάκη η έκθεση της PEGA – Δεσμεύεται να συμμορφωθεί με τις συστάσεις;

Διαβάστε επίσης

Κόλαφο για τον κ. Μητσοτάκη», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την έκθεση της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου και προσθέτει: «Η έκθεση συμπεραίνει αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Ότι ΕΥΠ – Predator – Μητσοτάκης είναι το ίδιο κέντρο παράνομων παρακολουθήσεων και αξιοποίησης του κακόβουλου λογισμικού ως εργαλείο πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Με λίγα λόγια, ένα καθεστώς που δεν δίστασε να παραβιάσει κάθε ένα κράτους δικαίου για να επιβάλει τους άθλιους σκοπούς του».

Η έκθεση, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγει σε 12 συστάσεις προς την Ελλάδα, «μεταξύ των οποίων να αντιστρέψει την νομοθεσία υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό, να αποσύρει τους νόμους της συγκάλυψης που ψήφισε αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να σεβαστεί τις ανεξάρτητες αρχές όπως την ΑΔΑΕ, να καλέσει την Europol για έρευνα στην Ελλάδα, να απόσχει από πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Ακολούθως ρωτά τον πρωθυπουργό: «Δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ότι θα συμμορφωθεί με αυτές τις συστάσεις; Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προαναγγείλει αυτές τις αλλαγές. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης;».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο ελληνικός λαός πριν αποφασίσει πρέπει να ξέρει, αν θα έχει ξανά έναν πρωθυπουργό που επιμένει να καταπάτα τη δημοκρατία και να γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ή έναν πρωθυπουργό που σέβεται το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Το βέβαιο είναι ότι μία ημέρα πριν την φιέστα της ΝΔ στο Ζάππειο για την Ευρώπη, ο κ. Μητσοτάκης έχει καταφέρει να φιγουράρει δίπλα στον Όρμπαν. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα. Στις 21 Μαΐου ο ελληνικός λαός, οι δημοκρατικοί πολίτες, όσοι δεν ανέχονται αυτή την κατάντια θα πουν “Ως εδώ!” Η Ελλάδα αξίζει να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και θα γίνει με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στις 21 Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα