13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

13.9 C
Athens
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος: Αξιοπιστία και οικονομικά πεπραγμένα, οι κυρίαρχες διαφορές ανάμεσα σε Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

08-05-2023

Στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου, τα κόμματα ανεβάζουν στροφές και οι υποψήφιοι βουλευτές συνεχίζουν πυρετωδώς τη μάχη του σταυρού στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Για τα όσα πέτυχε η παράταξή του και στο πεδίο της οικονομίας μίλησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, υποψήφιος Β1 Βόρειου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Ερωτηθείς σχετικά με τα ακόμη τρία μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους νέους, τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους δημοσίους υπαλλήλους, απέκρουσε επικρίσεις περί προεκλογικής παροχολογίας θέτοντας το θέμα σε βάση αξιοπιστίας.

«Όταν η προεκλογική παροχολογία έχει μετεκλογική απόδειξη, δεν είναι κενή περιεχομένου. Ο κ.Τσίπρας έλεγε το 2015 ότι δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά το μείωσε κατά 2,5 με 3 χιλιάρικα .Σήμερα δε υποστηρίζει πως θα το αυξήσει. Άντιθέτως, εμείς δεσμευθήκαμε για μείωση φόρων και μειώσαμε 50 από αυτούς, ενώ εκείνος υποσχόταν τα ίδια, αύξησε 29» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τους πολίτες, ζητώντας την ψήφο τους, να αντιληφθούν τη διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που υπόσχεται και πράττει και σε εκείνον ο οποίος αγνοεί τις υποσχέσεις του.

«Οι κκ Μητσοτάκης και Τσίπρας διαφέρουν κατά το ότι ο ένας κάνει πράξη ό,τι υπόσχεται, ενώ ο άλλος, όχι …. Δεν υπάρχει κάτι άλλο από την αξιοπιστία στις ανθρώπινες σχέσεις, στις επαφές ανάμεσα σε φίλους, συνεργάτες, συντρόφους ζωής και κυρίως στη σχέση κράτους- πολίτη».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος επικαλέστηκε την εκπλήρωση της δέσμευσης του Κυριάκου Μητοστάκη για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό από 650 στα 780 ευρώ, καθώς και στις συντάξεις μετά από μια 12ετία.

Συνεχίζοντας τις αναφορές στα κυβερνητικά πεπραγμένα στο οικονομικό πεδίο, υπογράμμισε ότι «η ελληνική οικονομία αναβαθμίστηκε 12 φορές μέσα σε δύσκολες συνθήκες, ενώ επίκειται η επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας». Ως παράδειγμα της σημασίας της για τη χώρα, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα, έφερε το γεγονός ότι με τη γνωστοποίηση της υποβάθμισης, μόνον η Ιαπωνία απέσυρε ποσό 11 δις ευρώ».

Κληθείς να πει γιατί ο επενδυτής των Ναυπηγείων Ελευσίνας δεν κατέβαλε το δώρο Πάσχα στους περίπου 1500 εργαζομένους, αφού σημείωσε πως ήταν κλειστά επί σειρά ετών, εκτίμησε ότι εάν υπάρχουν σχετικές καταγγελίες θα διερευνηθούν και θα δοθεί απάντηση για τυχόν παραπλάνηση, χωρίς να αποκλείσει ενδεχόμενο προεκλογικής πολιτικής σκοπιμότητας.

Τέλος, σχολίασε τους κανόνες και τον τρόπο διεξαγωγής των ντημπέητ, στο πρώτο από τα οποία το 1996 συμμετείχε και ο ίδιος ως δημοσιογράφος, με τον Κώστα Σημίτη απέναντι στον αείμνηστο Μιλτιάδη Έβερτ. «Αν η δημοσιογραφία θέλει, μπορεί. Οι δημοσιογράφοι θα διατυπώσουν ελεύθερα, τα ερωτήματά τους από τις συγκεκριμένες θεματικές κατηγορίες … Η δημοσιογραφία οφείλει να στέκει απένατι από κάθε εξουσία. Το ίδιο έκανα και εγώ, δεν έπαιξα κανένα παιχνίδι όσο ήμουν δημοσιογράφος. Όταν μπήκα στην πολιτική ήταν άλλος ο ρόλος μου» ήταν η τοποθέτηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα