back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α. Παπαφωτίου: Ο αθλητισμός επιζητάει και τη διαφορετικότητα ώστε να την κάνει ομαδικότητα

Διαβάστε επίσης

Η Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία αναδείχθηκε MVP της χρονιάς μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στο ΟΑΚΑ μετά από έναν τρίτο τελικό πραγματικό θρίλερ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου.

«Ήταν μια συναρπαστική χρονιά από την οποία κάθε ομάδα κάτι κέρδισε. Φυσικά είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε εμείς το πρωτάθλημα και διατηρήσαμε τα σκήπτρα του στο βόλεϊ γυναικών», ανέφερε.

Μοναδικό μελανό σημείο, τα επεισόδια που έλαβαν χώρα εντός του γηπέδου με ρίψη καπνογόνων και διακοπή του αγώνα που σύμφωνα με την Αθηνά Παπαφωτίου, αναδεικνύουν την ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες που υπάρχουν στα γήπεδα.

«Είναι κρίμα μεμονωμένα γεγονότα να αμαυρώνουν την εικόνα του αθλητισμού. Πρόκειται για καταστάσεις που δεν αρμόζουν στα γήπεδα και μάλιστα σε ένα τελικό, σε μια γιορτή που έχουν έρθει να παρακολουθήσουν φίλαθλοι και οικογένειες με παιδιά. Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι και οι ομάδες και οι διοικήσεις αλλά και η πολιτεία και οι θεσμοί. Είναι πρωτίστως θέμα παιδείας .Ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο δίνει πνοή και παλμό και είναι πολύ ωραίο για εμάς τους αθλητές να εισπράττουμε τη συμπαράστασή του. Η άνευ προηγουμένου προσέλευση του κόσμου στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ είναι η απόδειξη ότι μπορούμε πολύ καλύτερα», σχολίασε.

Η διεθνής πασαδόρος του «τριφυλλιού», πάντως, δεν είναι μόνο μια εξαιρετική αθλήτρια αλλά και ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, ανησυχίες και σημαντική ανθρωπιστική δράση.

Αποδεικνύοντας πόσο σπουδαία είναι και εκτός αγωνιστικών χώρων, μεταξύ άλλων, λίγο πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, μαζί με την συμπαίκτριά της Κάρλι Σνάιντερ, επισκέφτηκαν ένα σχολείο στη Ζανζιβάρη όπου έγιναν κομμάτι ενός διαφορετικού κόσμου, προκειμένου να προσφέρουν υλικά και ηθικά στα φτωχά παιδιά όπου το σχολείο δεν είναι αυτονόητο πως υπάρχει.

«Θέλαμε σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση στους ίδιους πόρους με τις δυτικές κοινωνίες, να δώσουμε κάτι από αυτά που πήραμε κι εμείς από τον αθλητισμό, να τους προσφέρουμε ευκαιρίες μάθησης», σημείωσε με ενθουσιασμό για αυτό το πρότζεκτ, το οποίο, όπως είπε, επιθυμεί να επαναλάβει και το φετινό καλοκαίρι.

Ιδιαίτερα σημαντική και η πρωτοβουλία της να καλέσει στο γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι γυναίκες πρόσφυγες από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Yoga and Sport With Refugees (YSR) προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με τον ΑΟ Θήρας, στο πλαίσιο της στήριξης των προσφύγων και των μειονοτήτων.

«Ο αθλητισμός ενώνει και βοηθάει στην ενσωμάτωση. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία. Δεν έχει σημασία ούτε το οικονομικό status, ούτε η καταγωγή. Μηδενίζουν όλα και ξεκινάμε από την αρχή. Δεν υπάρχει καλύτερη αφετηρία για ενσωμάτωση γιατί τελικά, όλοι είμαστε διαφορετικοί, κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλον και ο αθλητισμός επιζητάει και τη διαφορετικότητα ώστε να την κάνει ομαδικότητα», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα