back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Α. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει μια κατ’ ιδίαν τηλεοπτική αναμέτρηση

Διαβάστε επίσης

Στην άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια τηλεμαχία μαζί του αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην ψυχαγωγική εκπομπή «Πάμε Δανάη» στο ΜEGA, όπου ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης απάντησε κυρίως σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. Για τις αγαπημένες του συνήθειες κατά τον ελεύθερο χρόνο του, την οικογένεια του, τις σχέσεις του με το τικ τοκ, τις σειρές που παρακολουθεί στην τηλεόραση κ.α.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ανέδειξε την προβληματική όψη της συγκεκριμένης διαδικασίας, χαρακτηρίζοντας το «αποστειρωμένο» από την στιγμή που θα παραπέμπει σε παράλληλους μονολόγους, δίχως την δυνατότητα ζωντανού διαλόγου με ερωτήσεις.

Σημείωσε δε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει μια κατ’ ιδίαν τηλεοπτική αναμέτρηση κατόπιν σχετικών συστάσεων των επικοινωνιολόγων του. «Είναι πειθαρχημένος στο να κάνει ότι τον συμβουλεύουν, δεν τον υποτιμώ, ούτε τον θεωρώ σκράπα και δεν έρχεται», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το τι θα έλεγε στον εαυτό του να προσέξει εάν γύριζε το χρόνο πίσω απάντησε με υπαινιγμούς για πρόσωπα που κατά το παρελθόν εμπιστεύτηκε και αποδείχτηκε πως είχαν ένα άλλο σχέδιο. Την «τιμητική» του στη μπηχτή αυτή είχε ο Γιάνης Βαρουφάκης, για τον οποίο είπε πως ως υπουργός οικονομικών είχε το ίδιο σχέδιο με τον αντίπαλο της χώρας τον κ. Σόιμπλε.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε πως ως πρωθυπουργός το πιο δύσκολο πράγμα ήταν να παίρνει ο ίδιος τηλέφωνο για να ενημερώσει ένα στέλεχος πως θα μείνει εκτός κυβέρνησης. «Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να τα έχουν όλα, αλλά για διάφορες συγκυρίες αποτυγχάνουν. Το πιο δύσκολο ήταν όταν έπρεπε να πάρω κάποιον υπουργό να του πω ότι δεν θα είναι ανασχηματισμό», ανέφερε.

Εξήγησε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι από άλλη πάστα, το ίδιο και τα στελέχη του. «Αν χάσει ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη μέρα δεν θα μπορεί να σταθεί. Αν χάσει ο Τσίπρας την επόμενη μέρα θα υπάρχει η εκτίμηση στο πρόσωπο του» ανέφερε με νόημα.

Όπως εξομολογήθηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο ίδιος ανήκει στην κατηγορία των ευσυγκίνητων. «Μπορεί να με συγκινήσει και το βλέμμα ενός ανθρώπου. Έχουμε συνηθίσει τους πολιτικούς να μην τους βλέπουμε ως ανθρώπους. Με αηδιάζουν οι πολιτικοί που κλαίνε δημόσια, αλλά πίσω από τις κάμερες κάνουν άλλα», τόνισε.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα