back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για το debate των πολιτικών αρχηγών στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το οποίο θα αρχίσει στις 9 και θα ολοκληρωθεί τα μεσανυχτα. Οι επικεφαλής των κομμάτων θα κληθούν να απαντήσουν σε 6 θεματικές ενότητες, μεταξύ των οποίων η Οικονομία, η Υγεία, η Παιδεία και η Νέα Γενιά. Η τηλεμαχία θα μεταδοθεί ζωντανά και από τον Αθήνα 984.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρεται σε απόφαση της υπηρεσιακής υπ. Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού, για πρώτη φορά φέτος τα αποτελέσμα θα μεταδοθούν νωρίτερα χάρη σε 20.000 τάμπλετ που θα υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα. Έτσι λοιπόν, αναμένεται ότι γύρω στις 20:00, μία ώρα δηλαδή αφότου κλείσουν οι κάλπες, θα υπάρχει μια πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος, ενώ γύρω στις 21:00 με 21:30 θα υπάρχει ένα ασφαλές συμπέρασμα στο 80%+ της Επικράτειας

Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να χωρέσουν όλες αυτές οι εξαγγελίες που γίνονται προεκλογικά”, δηλώνει σε συνέντευξή του, στην Ημερησία ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. Προέβλεψε, επίσης, νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του 2023, εκτιμώντας ότι θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα έως το 2025.

Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο τραγικός πατέρας από την Άρτα που ξέχασε το μωρό του επί ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το μόλις 5,5 μηνών βρέφος να χάσει τη ζωή του. Κατόπιν επέστρεψε στο νοσοκομείο, στο οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος, καθώς εναντίον του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το βρέφος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Στο αρχείο τέθηκαν δύο έρευνες με πολιτική διάσταση από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που διενεργήθηκαν υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Πρόκειται για την έρευνα που είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από τη Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το αποκαλούμενο ΣΥΡΙΖΑ channel. Από την έρευνα δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας σε βάρος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά ούτε ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την οικογένεια Χούρι. Επίσης αρχειοθετήθηκαν και οι καταγγελίες δύο πρώην βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» για «μαύρο χρήμα» στο κόμμα.

Περισσότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες υπόσχεται ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, μέσω ενός νέου Συντάγματος, που, όπως είπε, θα παρουσιαστεί μετά τις εκλογές. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ένα νέο πολιτικό και φιλελεύθερο Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στην εθνική βούληση με τη συμβολή των εκπροσώπων του δικαστικού κλάδου. Χθες, ο Ερντογάν ανακοίνωσε και την αύξηση του μηνιαίου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων στις 15.000 τουρκικές λίρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος πιέζεται δημοσκοπικά ενόψει των εκλογών στην Τουρκία”, τόνισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο “Παραπολιτικά 90,1 FM”, υπογραμμίζοντας ότι “η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να συνεννοηθεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση επιλέξει ο τουρκικός λαός”. Όσον αφορά την τουρκική αντιπολίτευση, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι αντιμετωπίζει τις δηλώσεις που γίνονται με “επιφυλακτικότητα και μικρό καλάθι”.

Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων από τα άτομα με αναπηρία σε ολόκληρη τη χώρα, για την διάθεση Προσωπικού Βοηθού. Παράλληλα, όσοι ενδιαφερονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί ατόμων με αναπηρία, με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση, μπορούν επίσης να υποβάλλουν αίτηση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από όλους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr.

Επιπλέον μισθός 1.800 ευρώ για όσους γιατρούς του ΕΣΥ πάνε σε άγονες περιοχές το καλοκαίρι, προβλέπει υπουργική απόφαση που υπεγράφη από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα σχολεία όλης της χώρας. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης οι ακτές με τις “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας. Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες.

Αναφορές του ουκρανικού στρατού και του επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, για μεγάλες απώλειες και υλικές ζημιές ρωσικής ταξιαρχίας που εγκατέλειψε τις θέσεις της στο Μπαχμούτ.

Η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού.

ΚΑΙΡΟΣ:

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα