back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιχείρηση διάσωσης 17 μεταναστών από νησίδα του ποταμού Έβρου

Διαβάστε επίσης

Δεκαεπτά μετανάστες, που βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, κοντά στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου Διδυμοτείχου εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, και τους απομάκρυναν με ασφάλεια από το σημείο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για 7 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν. Αφού ελέγχθησαν οι πληροφορίες και διαπιστώθηκε η βασιμότητά τους, άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί παράνομα στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία, οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα