back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο. Κεφαλογιάννη: Ο κόσμος θα κρίνει, θα συγκρίνει και θα επιλέξει ξανά τη ΝΔ

Διαβάστε επίσης

«Οι πολίτες θέλουν από εμάς προτάσεις, να αισθανθούν ότι υπάρχει προοπτική και ελπίδα. Αντιλαμβάνονται ότι η επιλογή τους στις προσεχείς εκλογές έχει ένα πολύ σαφές δίλημμα, ή θα προχωρήσουμε μπροστά με ασφάλεια ή θα μπούμε σε περιπέτειες», ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη, υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Αθήνας.

Συνομιλώντας με την Ελεωνόρα Ορφανίδου και την Ελευθερία Κουμάντου στον ραδιοφωνικό αέρα του Αθήνα 9.84, επισήμανε πως η καθοριστική κάλπη είναι αυτή της 21ης Μαΐου, καθώς, όπως είπε, ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα θα διασφαλίσει την σταθερότητα της χώρας.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το κυβερνών κόμμα θα ανανεώσει τη θητεία του: «Ο κόσμος θα κρίνει, θα συγκρίνει και θα επιλέξει ξανά τη ΝΔ. Ελπίζουμε ότι θα αναδειχτεί εκ νέου πρώτο κόμμα και μάλιστα συγκεντρώνοντας ένα πολύ καλό ποσοστό το οποίο θα μας νομιμοποιεί ώστε να πάμε σε δεύτερες εκλογές και να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία», εκτίμησε.

Αναφερόμενη στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, έκανε λόγο για στόχους που επετεύχθησαν αλλά και για σημαντικά βήματα που μένουν ακόμη να γίνουν.

«Είναι προφανές ότι σε τέσσερα χρόνια δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει τελείως τη χώρα και τα όποια κακώς κείμενα και ειδικά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες κρίσεις των τελευταίων 100 ετών. Η πανδημία ήταν ένα γεγονός το οποίο δεν μπορούσε κανείς ούτε να προβλέψει ούτε να φανταστεί. Ακολούθησε ο πόλεμος στην Ουκρανία , η ενεργειακή κρίση, η κρίση του πληθωρισμού. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να στηρίξουμε και την κοινωνία και την οικονομία και πλέον, μπορούμε να μιλάμε για την προοπτική που υπάρχει μπροστά μας. Την επόμενη τετραετία, θα πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, πιο αποτελεσματικά», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη κατά την περίοδο της πανδημίας «το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταπεξήλθε παρά τα προβλήματα που προϋπήρχαν και η στήριξή του αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της ΝΔ για την επόμενη μέρα των εκλογών».

«Προχωρήσαμε επίσης σε μια πολύ γενναία μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών και στόχος μας είναι να μπορέσουμε να δώσουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, περαιτέρω ενίσχυση στους συνταξιούχους, να υπάρξει ένα περιβάλλον ανάπτυξης ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να στηριχθούν οι νέοι αλλά και να προχωρήσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει στα εθνικά θέματα και ο οποίος μας έχει φέρει σε μια θέση υψηλού κύρους στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της ακρίβειας το οποίο πλήττει τα νοικοκυριά, έκανε λόγο για ένα εισαγόμενο πρόβλημα προερχόμενο από εξωγενείς συνθήκες: «Η κυβέρνηση έχει προσπαθήσει με μια σειρά μέτρων να στηρίξει τις ευάλωτες ομάδες. Σίγουρα, όσα μέτρα κι αν πάρει κάποιος δεν είναι ποτέ αρκετά, όμως, είμαστε εδώ για να προσαρμόζουμε τις παρεμβάσεις μας. Ας μην ξεχνάμε πως όταν μιλάμε για περικοπές φόρων , αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυτό σημαίνει αυτομάτως και μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα