back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Νέα τραγωδία με κοριτσάκι βρέφος 10 μηνών που εντοπίστηκε νεκρό από τον πατριό του σε οικισμό Ρομά στα Σαγέικα Αχαΐας. Σύμφωνα με το pelop.gr αναζητείται από τις αρχές η μητέρα του μωρού, η οποία φέρεται να βρίσκεται σε άλλη περιοχή.

Επίθεση με αεροβόλο όπλο με πλαστικά σφαιρίδια από τρεις ανήλικους δέχθηκε καθηγήτρια στην περιοχή της Χαλκίδας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ίδια εκτιμά ότι είναι μαθητές άλλου σχολείου από το γυμνάσιο όπου διδάσκει. Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι όταν η 43χρονη κινούνταν έξω από το σχολείο της και ένα από τα τρία παιδιά από το απέναντι πεζοδρόμιο έβγαλε το αεροβόλο πιστόλι, τη σημάδεψε και την πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα. Η καθηγήτρια δεν τραυματίστηκε. Οι ανήλικοι δράστες αναζητούνται.

Θετικά αποτίμησαν τα κομματικά επιτελεία τις εμφανίσεις των πολιτικών αρχηγών στο χθεσινό ντιμπειτ.

Με σημερινή του ανάρτηση στο twitter ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι βασικός του στόχος ήταν να μιλήσει στους πολίτες για το πρόγραμμα της ΝΔ και για το “πώς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της προόδου για την Ελλάδα και για κάθε πολίτη’’.

Κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ, ερωτηθείς για την ακρίβεια στα τρόφιμα ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του market pass και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, παραδέχθηκε ότι οι εξηγήσεις που δόθηκαν δεν ήταν επαρκείς, ενώ τόνισε ότι “ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε ποτέ να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης”.
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Μαγνησίας.

«Ζητάμε μια πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσουμε με βάση το δικό μας πρόγραμμα και όχι τους εξαναγκασμούς της τρόικας” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά την απάντηση του πρωθυπουργού για τις υποκλοπές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι ”οι εξηγήσεις δεν ήταν επαρκείς”, ας δώσει σήμερα κάποιες εξηγήσεις.

Ο πρωθυπουργός έδειξε μια εμμονή στην αποτυχημένη πολιτική του market pass ενώ για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο, ότι υπάρχουν ευθύνες καθώς και ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν έγινε για εθνικούς λόγους χωρίς ωστόσο να απολογηθεί γι’ αυτό», δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ984 η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας, αποτιμώντας το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών.

“Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή” είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή το πόρισμα της Επιτροπής PEGA και με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών, φράση που επανέλαβε και εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Δήλωσε πως εμπιστεύεται την ελληνική δικαιοσύνη αλλά όχι το πολιτικό σύστημα, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς το πρωθυπουργικό περιβάλλον. . Στις επτά και δέκα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ.

Ο λαός μπορεί με δυνατό ΚΚΕ να οργανώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα είπε ο γγ του ΚΚΕ Δημ Κουτσούμπας.

Ξεκαθάρισε ότι «καμία αντιλαική κυβέρνηση δεν πρόκειται να έχει την στήριξη του ΚΚΕ». Αύριο στις εννέα το βράδυ ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τις συμμαχίες του κόμματός του, είπε ότι “Το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιόν είμαι. Ακόμα και με τους Κινέζους”.

Ήμουν πάντα κάθετα ενάντιος σε παράλληλο νόμισμα», τόνισε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Επανέλαβε οτι το σχέδιο «Δήμητρα» δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών. Απόψε στις οκτώ και μισή θα μιλήσει στην Παραλία Βόλου.

Σε λειτουργία τίθεται σταδιακά από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα». Θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου.

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι, στην πλειονότητά τους παιδιά, τραυματίστηκαν σήμερα όταν κατέρρευσε προσωρινή πεζογέφυρα στην πόλη Έσποου στη Φινλανδία. Κανένας από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αν και κάποιοι έχουν σοβαρά τραύματα.

Από σήμερα έως και την Κυριακή σημεία της Αθήνας θα γεμίσουν με ήχους πιάνου στο πλαίσιο του φεστιβάλ Piano City Athens. Η Βάσια Μπακετέα θα μας πει τις λεπτομέρειες του Φεστιβάλ

Και ο καιρός: Τοπικές βροχές ανά διαστήματα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 20 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα