back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πολλοί τραυματίες – κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά – είναι ο πρώτος απολογισμός από έκρηξη και φωτιά που σημειώθηκαν σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη Ράτινγκεν της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Η αστυνομία είχε μόλις σπεύσει στο κτίριο έπειτα από κλήση του διαχειριστή και μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται τουλάχιστον 10 πυροσβέστες και 2 αστυνομικοί. Στην Φινλανδία, 27 ελαφρά τραυματίες, στην πλειονότητά τους έφηβοι μαθητές, από την κατάρρευση πεζογέφυρας λίγο έξω από το Ελσίνκι.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έκρινε παράνομη την επεισοδιακή σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού, Ίμραν Καν, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή του. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 2.000 συνελήφθησαν καθώς η σύλληψη του Καν προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις στην χώρα.

Με την απολογία του 12ου και τελευταίου κατηγορούμενου ολοκληρώθηκε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 2 Ιουνίου με την εισαγγελική πρόταση. “Πήρα το δρεπάνι για προστασία”, ανέφερε ο 10ος κατηγορούμενος, αποδεχόμενος ότι χτύπησε τους φίλους του Άλκη. Η “αυλαία” των απολογιών έπεσε με τον 23χρονο οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν κατέβηκε καθόλου από το αυτοκίνητό του, παραμένοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του επίδικου περιστατικού στη θέση του οδηγού.

Στους 52 οι ασθενείς που κατέληξαν από κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα – 61 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στον απόηχο της χθεσινοβραδινής τηλεμαχίας η σημερινή προεκλογική δραστηριότητα και οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών. “Το debate κατέδειξε ότι υπάρχει σήμερα ουσιαστικά μία αξιόπιστη πολιτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας: η πρόταση της ΝΔ. Από την άλλη υπάρχει ένας προοδευτικός αχταρμάς”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στα Τρίκαλα. “Η πρόκληση για την ανάπτυξη των περιφερειών είναι εθνική και τοπική”, τόνισε, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου. Στις 7:00 το απόγευμα ομιλία του στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου.

“Από τη χθεσινή συζήτηση, προέκυψε μία σπάνια είδηση. Για πρώτη φορά δημόσια, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών και ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. “Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κ. Βλάχου, υπέγραφε τις παράνομες αυτές παρακολουθήσεις;”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμισε ότι “η αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν, είναι εύλογη”, τονίζοντας ότι οι υπαίτιοι του παρακρατους θα λογοδοτήσουν μόνο με προοδευτική κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας σήμερα επισκέπτεται τη Λάρισα. Στις 19:30 θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο ΕΑΚ.

“Για πρώτη φορά ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου, αφού είπε ότι δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τις υποκλοπές. “Το άκουσε αυτό η δικαιοσύνη; Η κ. Βλάχου και ο κ. Κοντολέων πρέπει να απολογηθούν γιατί έγινε η παρακολούθησή μου”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης. Απόψε λίγο μετά τις 7:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

“Καμία αντιλαική κυβέρνηση δεν πρόκειται να έχει την στήριξη του Κόμματος”, υπογράμμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αύριο, στις 9:00 μιλάει στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία. “Το εθνικό συμφέρον ορίζει με ποιόν είμαι. Ακόμα και με τους Κινέζους”, ανέφερε για το θέμα των συνεργασιών, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. Στις 8:30 το απόγευμα μιλάει στην Παραλία Βόλου ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, o oποίος τόνισε ότι το σχέδιο “Δήμητρα” δεν αφορά νόμισμα, αλλά σύστημα πληρωμών.

Με προσωρινή διαταγή της Προέδρου του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, Μαργαρίτας Γκορτζολίδου, “πάγωσε” προσωρινά η τσιμεντοποίηση του ρέματος της Ραφήνας. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δύο τοπικοί Εξωραϊστικοί και Οικολογικοί Σύλλογοι, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

Από σήμερα μέχρι και τις 20 Ιουνίου ανοιχτή η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα”. Σήμερα υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι με ΑΦΜ που λήγει σε 1 και 2.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία, καθώς ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων. Στο μεταξύ, άλλες δύο δημοσκοπήσεις στην Τουρκία δίνουν προβάδισμα στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Αν βγω πρόεδρος θα επιστρέψουμε στην ήπια διπλωματία με ΝΑΤΟ και ΕΕ”, δηλώνει ο Κιλιτσντάρογλου.

Πολιτισμός: Για τις νέες ταινίες της εβδομάδας μας ενημερώνει η Μαρίου Βασιλοπούλου…

Kαι ο καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα