back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Δραγασάκης: Με ενοχλεί όταν τα πάντα ανάγονται σε κόστος

Διαβάστε επίσης

«Είμαι υπέρ της αξιολόγησης και της αποτίμησης της πολιτικής, με ενοχλεί όμως όταν τα πάντα ανάγονται σε κόστος», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 . και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο Γιάννης Δραγασάκης, υποψήφιος βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η πολιτική δεν ξεκινά από τα κόστη. Ξεκινά από τις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας. Και πάνω σε αυτές μπαίνουν οι προτεραιότητες στη βάση των αξιών κάθε πολιτικής δύναμης. Και στο πλαίσιο αυτών των προτεραιοτήτων σχεδιάζονται οι πολιτικές που απαντούν στις ανάγκες επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.
«Πρέπει να αρχίσουμε από τις ανάγκες της κοινωνίας, να κάνουμε προτεραιοποίηση

και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και τι όχι. Δεν μπορούμε όταν έχουμε αυτό το δραματικό δυστύχημα των Τεμπών, να βάζουμε στη μεζούρα του κόστους πράγματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια.  Παράλληλα  ξοδεύουμε χρήματα, τι αποτέλεσμα έχουμε, πάνε τελικά εκεί που πρέπει τα χρήματα; ‘Αρα ας μην το απλουστεύσουμε σε μια στεγνή οικονομίστικη λογιστική λογική, αλλά να δούμε ευρύτερα τι κατευθύνσεις πρέπει να έχει η πολιτική, τι προτεραιότητες και βεβαίως με τι πόρους θα κάνουμε αυτά τα οποία λέμε»  

Απαντώντας στις επικρίσεις αναφορικά με το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δραγασακης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα του κόμματος είναι ρεαλιστικό και έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο πρόγραμμα για την ακρίβεια

«’Έχουμε ένα πακέτο μέτρων με το πιο βασικό  να παρέμβουμε στις αγορές. Πρέπει να δούμε από που προέρχεται αυτή η μεγάλη αύξηση των τιμών, γιατί ο αγρότης πουλάει το προϊόν ένα ευρώ και εμείς το αγοράζουμε επτά ή οκτώ, που είναι δικαιολογημένη η αύξηση και που είναι κερδοσκοπική. Επίσης πρέπει να αξιοποιήσουμε και ότι άλλο μέσο έχουμε και εκεί είναι τα φορολογικά μέτρα. Δεν είναι πανάκια τα φορολογικά μέτρα, όταν έχεις τέτοιο πρόβλημα, έστω βραχυχρόνια μπορεί να βοηθήσει η μείωση ΦΠΑ στα τρόφιμα, η μείωση του υπερβολικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα