back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γαλλία-Κίνα: Οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν τους οικονομικούς δεσμούς

Διαβάστε επίσης

Η γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά και ο κινέζος ομόλογός της Τσιν Γκανγκ συμφώνησαν στην ανάγκη «να αναπτύξουν μια οικονομική σχέση που να είναι ταυτόχρονα πιο ισχυρή και περισσότερο ισορροπημένη», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Παρίσι μετά τη χθεσινή συνάντηση των δύο υπουργών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Απρίλιο στην Κίνα και εβδομάδες αφού σχόλια του πρεσβευτή της Κίνας στο Παρίσι για την Ουκρανία είχαν προκαλέσει διπλωματική διένεξη.

Η Κολονά υπενθύμισε στον ομόλογό της «πως η Κίνα έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στο να πείσει τη Ρωσία να επανέλθει στην πλήρη συμμόρφωση προς το Χάρτη του ΟΗΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε σε δήλωση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Τσιν Γκανγκ ανέφερε σε χωριστή δήλωση πως οι δύο χώρες θα πρέπει να διερευνήσουν νέες περιοχές συνεργασίας και να οικοδομήσουν μια πιο ανθεκτική διεθνή αλυσίδα εφοδιασμού.

Ο Τσιν πρόσθεσε πως η αποφασιστικότητα της Κίνας να προωθήσει ανάπτυξη υψηλής ποιότητας και υψηλό επίπεδο ανοίγματος προς τον κόσμο είναι ακλόνητη και η χώρα είναι πρόθυμη να εργαστεί με τη Γαλλία και άλλες χώρες.

Ο Τσιν δήλωσε πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία στις διεθνείς υποθέσεις και να εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες προκλήσεις, περιλαμβανομένης της κρίσης στην Ουκρανία.

“Η Κίνα είναι προσηλωμένη στην προώθηση μιας πολιτικής λύσης στην κρίση, διατηρεί επικοινωνία με όλα τα μέρη και θα συνεχίσει να διαδραματίζει έναν εποικοδομητικό ρόλο σ’ αυτό», δήλωσε ο Τσιν.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα