back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

A. Σκέρτσος: Πλήρως απομονωμένος ο Τσίπρας από την υπόλοιπη κεντροαριστερά και αριστερά

Διαβάστε επίσης

«Όσοι και όσες παρακολούθησαν τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, πιστεύω ότι αντιλήφθηκαν απολύτως αυτό που επισημαίνουμε εδώ και καιρό ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου: Ότι η μόνη σαφής, η μόνη καθαρή θέση διακυβέρνησης της χώρας είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στην αποτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου για την χθεσινή τηλεμαχία.

Ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε ότι «είδαμε τον πρωθυπουργό, να παρουσιάζει με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης τις προτεραιότητες του για την επόμενη τετραετία ώστε να συγκλίνει η Ελλάδα περισσότερο με την Ευρώπη σε μισθούς, δυναμική ανάπτυξη οικονομίας και επενδύσεων, στη λειτουργία του Κράτους, στην ασφάλεια των συνόρων μας, στην υγεία και την παιδεία, για να γίνουμε όλοι -συλλογικά και ατομικά- καλύτεροι», αλλά και να αναγνωρίζει ότι «προφανώς η κυβέρνηση του δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, να αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες, να αποφεύγει όμως τον τοξικό λόγο και την παρελθοντολογία και να κοιτάζει μπροστά και στις ρεαλιστικές λύσεις για να θεραπευθούν οι παθογένειες στη χώρα μας».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «είδαμε και την πλήρη απομόνωση του κ. Τσίπρα, από την υπόλοιπη Κεντροαριστερά και Αριστερά ως προς το περιβόητο σχέδιό του για «προοδευτική διακυβέρνηση» και κυβερνήσεις συνεργασίας».

«Είδαμε να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα η δήθεν συμμαχία της Αριστεράς, και να αναδεικνύεται αυτό που πραγματικά είναι: Μια πρόταση ακυβερνησίας και παραλυσίας, χωρίς πραγματικές προγραμματικές συγκλίσεις και με πολλές ετερόκλητες στρατηγικές», πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος, σύμφωνα με τον οποίο «έγινε σαφές γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να απαξιώσει τη συγκεκριμένη τηλεαναμέτρηση, γιατί ακριβώς θα καταδείκνυε -όπως και έγινε- ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», ότι η συνεργασία για την οποία μιλάει, είναι -για να δανειστώ αυτό που ξαναείπε ο κ. Κουτσούμπας που έχει την πιο καθαρή θέση από όλους- μια συνεργασία μούφα»!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι «μάθαμε και κάποια πράγματα που δεν ήταν ευρύτερα γνωστά: όπως ότι ο κ. Τσίπρας έχει τελικά κρυφή ατζέντα φορολόγησης εκ νέου των επιχειρήσεων, ότι ο κ. Ανδρουλακης θα καταργήσει εν μέρει τις δωρεάν γονικές παροχές ακίνητης περιουσίας, ότι ο κ. Βελόπουλος είναι και αυτός υπέρμαχος των παράλληλων νομισμάτων και ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει ιδέα πως θα διαχειριστεί μια πιθανή κρίση στα σύνορα, αν οψέποτε γινόταν κυβερνητικός εταίρος, αντιθέτως υποστηρίζει την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης».

«Για όλους αυτούς τους λόγους, η χαλαρή ψήφος διαμαρτυρίας στην κάλπη της απλής αναλογικής της 21ης Μαΐου προς κάποιον από τους εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης ενέχει σοβαρό κίνδυνο να οδηγηθούμε σε σχήματα περιορισμένης κυβερνητικής ευθύνης με πολύ δυσάρεστες συνέπειες», πρόσθεσε, ενώ επέμεινε στα περί δημιουργίας κινδύνου «νέας εποπτείας και επιστροφής στις χειρότερες μέρες του 2015, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ των 83 δισ. ευρώ που ούτε στο debate τελικά μάθαμε από τον κ. Τσίπρα από που θα βρει τα λεφτά».

Σχολίασε όμως ότι «το μόνο χειρότερο πράγμα από ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ως δημοσιονομικά εξωφρενικό , όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να κοστολογηθεί διότι βρίθει από αόριστες προτάσεις και γενικότητες, από τίποτα συγκεκριμένο ώστε να μπορεί να αποτιμηθεί με ακρίβεια. Και αυτό δυστυχώς είναι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», ενώ επανέλαβε την πρόταση του κ. Μητσοτάκη στους πολιτικούς αρχηγούς: Να στείλουν όλοι και επίσημα τα προγράμματα τους είτε στο Γ.Λ.Κ. είτε στην Τράπεζας της Ελλάδος για να κοστολογηθούν ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες -προ της κάλπης- πόσο στοιχίζει κάθε μέτρο, πόσο θα μας στοιχίσει κάθε μέτρο.

«Δεν ακούσαμε από κανένα αρχηγό να ανταποκρίνεται στην πρόταση του Πρωθυπουργού, η οποία παραμένει στο τραπέζι», σχολίασε.

Ο κ. Σκέρτσος απάντησε αρνητικά σε ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης ως τις εκλογές σημειώνοντας ότι «το πρόγραμμά μας είναι οριστικοποιημένο, κοστολογημένο, στα 9 δις για την τετραετία σωρευτικά».

Σχολίασε εξάλλου με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Στουρνάρα, ότι «έχει δίκιο να ανησυχεί», εκτίμησε ωστόσο ότι «αναφέρεται στα προγράμματα των υπόλοιπων κομμάτων που δεν έχουν κοστολογηθεί» όπως έχει συμβεί με αυτό της ΝΔ που είναι ενταγμένο στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο σταθερότητας και σημείωσε ότι «οποιοδήποτε κόμμα θεωρείται υπευθυνο πρέπει, πριν ανακοινώσει το πρόγραμμά του, να το έχει κοστολογήσει με αρμόδιους φορείς όπως η ΤτΕ ή το ΓΛΚ.

Ερωτηθείς για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η υπόθεση είναι μία πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση για την οποία ότι ήταν να πούμε και να κάνουμε πολιτικά, κοινοβουλευτικά, το έχουμε κάνει και από κει και πέρα η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης».

Υποστήριξε επίσης ότι η θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16 είχε αρκετή ασάφεια όπως υπάρχουν και σε άλλες προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα