back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο

Διαβάστε επίσης

«Ο πρωθυπουργός έδειξε μια εμμονή στην αποτυχημένη πολιτική του market pass για την αντιμετώπιση της ακρίβειας ενώ για πρώτη φορά παραδέχτηκε πως οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο, ότι υπάρχουν ευθύνες καθώς και ότι η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν έγινε για εθνικούς λόγους χωρίς ωστόσο να απολογηθεί γι’ αυτό», δήλωσε στον Αθήνα 9.84, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια στον Β1 Βόρειο Τομέα της Αθήνας, αποτιμώντας το χθεσινό debate των πολιτικών αρχηγών.

Στον αντίποδα, μιλώντας στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, επισήμανε ότι αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η σαφής θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Αναφορικά με την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και την πρόσφατη σχετική διαμάχη με την ΝΔ, σημείωσε ότι το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου είναι πλήρως κοστολογημένο και περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και τη συμμετοχή των μικρομεσαίων στα προγράμματά του.

«Είναι απαράδεκτο από την πλευρά της κυβέρνησης να εμπλέκει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην εκλογική αντιπαράθεση. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν τους θεσμούς του κράτους για να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Αυτή η κατάσταση δείχνει μια αντίληψη του επιτελικού κράτους της ΝΔ να χειραγωγεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς ίδιον όφελος και για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Ο τελικός κριτής είναι πάντα ο λαός», τόνισε.

Σχετικά με τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, με την χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι η κυβέρνηση άλλαξε το πρότερο καθεστώς «για να μπει «φραγμός στις λαϊκές οικογένειες», η κ. Ξενογιαννακοπούλου υπογράμμισε ότι η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ταξικό πρόσημο.

«Σε μια περίοδο με μεγάλα οικονομικά προβλήματα και με την μέση οικογένεια να έχει απωλέσει το 40% της αγοραστικής της δύναμης, αποτελεί επιπλέον βάρος το να πρέπει να στείλει τα παιδιά της στα ιδιωτικά κολλέγια, γιατί εκεί τα σπρώχνει η κυβέρνηση. Επίσης, δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν φροντιστήρια. Εμείς, στηρίζουμε απόλυτα τη δημόσια παιδεία και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχει υποβαθμίσει εσκεμμένα προς όφελος κυρίως των κολλεγίων με αποτέλεσμα να μένουν κενές 20.000 θέσεις σε σχολές της Περιφέρειας.

Είναι μεγάλη υποκρισία από πλευράς του κ. Μητσοτάκη να κόπτεται για την ελάχιστη βάση εισαγωγής την ώρα που σπρώχνει τα παιδιά στα κολλέγια και από εκεί -με τον νόμο της κ. Κεραμέως- να έχουν τα ίδια δικαιώματα ως προς την επαγγελματική τους αναγνώριση», σχολίασε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα