back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Associated Press με αναφορές στην Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει ότι θα απλώσει «χέρι φιλίας» στον νικητή των επικείμενων εκλογών στη γειτονική χώρα και μακροχρόνια περιφερειακή αντίπαλό της Τουρκία προσθέτοντας ωστόσο ότι ελπίζει η επόμενη κυβέρνηση «να επανεξετάσει την προσέγγισή της προς τη Δύση».

Την πρόθεσή του να αρχίσει μία νέα εποχή στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία εξέφρασε ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή και τον Μάνώλη Κωστίδη, μετά την τελευταία του προεκλογική συγκέντρωση στην Άγκυρα.

Ερωτηθείς για το ποιο μήνυμα θα έστελνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ταγιπ Ερντογάν απάντησε: «Στέλνουμε στην Ελλάδα τους εγκάρδιους φιλικούς χαιρετισμούς μας. Αυτές τις εντυπώσεις πρέπει να τις διατηρήσει ο Μητσοτάκης και να τηρήσει τους λόγους του».

Εν τω μεταξύ την απόσυρσή της υποψηφιότητας του ανακοίνωσε ο Μουαρέμ Ιντζέ, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατηγόρησε τη Ρωσία για ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία.

Ελεύθερος, έχει αφεθεί σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο υποψήφιος Δημάρχος Χειμάρρας Διονύσης-Φρέντι Μπελέρη που συνελήφθη αργά χθες το βράδυ από τις αλβανικές Αρχές. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ κατηγορήθηκε για εξαγορά ψήφων, ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη έως και πέντε έτη.

Εν τω μεταξύ για τον λόγο αυτό το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί σε διάβημα προς το Αλβανικό υπουργείο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, για τη σύλληψη στην Αλβανία τριών ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου δημάρχου στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ Διονύση-Φρέντι Μπελέρη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε ενημερώσει για το ζήτημα τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τηλεφωνική επικοινωνία και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον Αλβανό ομόλογό του.

Στο αποκορύφωμά της η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών 10 μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Από το πρώην ΚΥΤ της Μόριας όπου θα παρακολουθήσει την παρουσίαση του προγράμματος αξιοποίησης του ξεκινά σήμερα την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή την ώρα επισκέπτεται την κεντρική αγορά όπου θα μιλήσει στους πολίτες, ενώ στις 2.30 θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μυτιλήνης. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Ρόδο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει αυτή την ωρα στην κεντρική αγορά της Αλεξανδρούπολης και συνομιλεί με πολίτες . Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Καβάλα όπου θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 19.30.

Με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία συναντάται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στην Πάτρα.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτηρς Κουτσούμπας επισκέπτεται την Λαμία όπου θα μιλήσει στις 9 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας. Μιλώντας το πρωί στο MEGA εξέφρασε την άποψη ότι αποκλείεται να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές και επισήμανε ότι υπάρχει κυρίως ζήτημα πολιτικών ευθυνών και ότι πρέπει να υπάρχουν και ποινικές. Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση «μούφα», ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας έχουν μεταλλαχθεί.

Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη επισκέπτεται το Σάββατο και την Κυριακή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Στην Καρδίτσα και την Λάρισα περιοδεύει σήμερα ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη 18 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας athina984.gr

Σε εξέλιξη από ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ η επιχείρηση περισυλλογής του ύποπτου φακέλου που εντοπίστηκε το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο φάκελο που δεν γράφει όνομα αποστολέα, υπήρχε σκόνη, πιθανότατα στάχτη και υβριστικό μήνυμα για την τραγωδία στο Μάτι.

Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο πατέρας του 5,5 μηνών βρέφους το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητό του στην Άρτα, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο. Ο τραγικός πατέρας βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου

Οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν αυτή την εβδομάδα κατά περίπου δύο χιλιόμετρα γύρω από την πόλη Μπαχμούτ, επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, και δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους εκεί, διαβεβαίωσε η Ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ. Η ίδια κάλεσε τους Ουκρανούς να αγνοήσουν τη ρωσική παραπληροφόρηση, όπως τη χαρακτήρισε.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ comics της Αθήνας, το Comicdom CON Athens, εγκαινιάζεται σήμερα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Η Βάσια Μπακετέα θα μας πει περισσότερα
Ζντ ΜΠΑΚΕΤΕΑ

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 21 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα