back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η προεκλογική μάχη των κομμάτων εννέα ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Το κολαστήριο της Μόριας ανήκει στο παρελθόν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο, όπου η Μόρια ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του. «Προστατεύσαμε τα σύνορα μας από ξηράς και θαλάσσης αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε», επισήμανε. Ο κ. Μητσοτάκης αυτήν την ώρα συναντάται με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μυτιλήνης και ακολούθως θα αναχωρήσει για την Ρόδο

«Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο, αλλά τους φράχτες των ανισοτήτων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειποίηση των συνόρων. Στις 19.30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

Για ισχυρά φορολογικά κίνητρα, με μείωση της φορολογίας σε εισοδήματα που αφορούν συμπολίτες μας που είναι ανάπηροι πάνω από 67% και νέα αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας μίλησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση που είχε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Στις 7 το απόγευμα, η ομιλία του στην Πάτρα.

Τη Λαμία επισκέπτεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας στο MEGA εξέφρασε την άποψη ότι αποκλείεται να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός για τις υποκλοπές. Για το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση «μούφα».

Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Θα είμαστε εδώ να δώσουμε τον αγώνα για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Καρδίτσα.

Παραμένει υπό κράτηση από τις αλβανικές αρχές ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης. Τηλεφωνικές επικοινωνίες Δενδια – Ράμα και του υπ Προστασίας του Πολίτη με τον Αλβανό ομόλογό του.

Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ. Ζητάει «από την ΕΕ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Κεμάλ Κιλτσντάρογλου καταγγέλλουν αντιπολιτευόμενα τουρκικά ΜΜΕ. Συναγερμός έχει σημάνει για τη αποψινή συγκέντρωση του υποψηφίου προέδρου της Τουρκίας στην Σαμψούντα.

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε το μεσημέρι, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 37χρονος πατέρας ο οποίος ξέχασε το μόλις 5,5 μηνών βρέφος του μέσα στο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο. Η κηδεία του άτυχου βρέφους θα γίνει αύριο στην Άρτα.

Ελεύθερος υπό τον όρο ότι δεν θα μπορεί να οδηγεί αυτοκίνητο ή μηχανή αφέθηκε ο 32χρονος οδηγός που κατηγορείται για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 12χρονη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Καλλιθέα.

Άμεση εκεχειρία που θα τερματίσει τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα και την τρέχουσα εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ», ζητά η ΕΕ, μέσω του Ύπατου Εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει σε έκθεσή της ότι “έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει” ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι, εκ των οποίων περίπου 20 γυναίκες και επτά παιδιά, “εκτελέστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί. Επίσης στην έκθεση γίνεται αναφορά σε βιασμούς 58 γυναικών και νεαρών κοριτσιών ενώ καταγγέλονται και βασανιστήρια σε συλληφθέντες.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Αποφάσισε για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να ακούσουμε τον Ανδρέα Χανιά…

Και καιρός: Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική, πυκνότερες από το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα