back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στο νησί της Ρόδου έφθασε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη πρώτα στο νοσοκομείο της Ρόδου για να παραστεί στα αποκαλυπτήρια προτομής του Δημήτρη Κρεμαστινού. Στις επτά θα μιλήσει στο Μαντράκι. Το κολαστήριο της Μόριας ανήκει στο παρελθόν, δήλωσε το μεσημέρι από την Μυτιλήνη. «Προστατεύσαμε τα σύνορα μας από ξηράς και θαλάσσης αποδεικνύοντας ότι η θάλασσα έχει σύνορα και μπορούμε να τα φυλάμε», επισήμανε.

«Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο, αλλά τους φράχτες των ανισοτήτων», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση των συνόρων. Στις 19.30 θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

Για ισχυρά φορολογικά κίνητρα, με μείωση της φορολογίας σε εισοδήματα που αφορούν συμπολίτες μας που είναι ανάπηροι πάνω από 67% και νέα αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας μίλησε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση που είχε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Στις 7 η ομιλία του στην Πάτρα.

Τη Λαμία επισκέπτεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας στο MEGA σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση «μούφα».

Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Θα είμαστε εδώ να δώσουμε τον αγώνα για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Καρδίτσα.

Παραμένει υπό κράτηση από τις αλβανικές αρχές ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης. Τηλεφωνικές επικοινωνίες Δένδια – Ράμα και του υπ Προστασίας του Πολίτη με τον Αλβανό ομόλογό του.

Με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, δύο μέρες πριν τις εκλογές. Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί», δήλωσε νωρίτερα από την Μυτιλήνη.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα απαίτησε η σύλληψη να είναι τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη.

«Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Το κράτος των ναρκωτικών του Ράμα συλλαμβάνει τον υποψήφιο Δήμαρχο της Ελληνικής μειονότητας. Μία είναι η λύση: κόψιμο κάθε ελπίδας της Αλβανίας για σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και βέτο για το ΝΑΤΟ τονίζει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ψευδείς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ότι παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία η Ρωσία με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επιμένει πως έχει ξεκάθαρες αποδείξεις. Μάλιστα ο κυριότερος εκλογικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απήθυνε προειδοποίηση στη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι φέρει την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση ψευδούς υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Σπείρα που έδινε τις απαντήσεις των εξετάσεων σε υποψήφιους πιλότους έναντι αμοιβής εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν 5 άτομα εκ των οποίων 3 μέλη της σπείρας ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 16 άτομα που είχαν προσεγγίσει το κύκλωμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία τουλάχιστον 5 άτομα πήραν δίπλωμα πιλότου καταβάλλοντας ο καθένας περίπου 8.000 ευρώ.

Πακιστανικό δικαστήριο έδωσε εντολή να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για δύο εβδομάδες ο πρώην πρωθυπουργός Ίμραν Χαν, μετά τη σύλληψή του και τις αιματηρές διαδηλώσεις που προκάλεσε.

Δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να με συλλάβουν. Με απήγαγαν. Φαίνεται ότι επικράτησε ο νόμος της ζούγκλας», δήλωσε ο 70χρονος Χαν στη βρετανική εφημερίδα Independent στο Ανώτερο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Στο Πανθεσσαλικό, χωρίς φιλάθλους, θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου στις 20:30, όπως αποφάσισε νωρίτερα η ΕΠΟ.

Η νέα έκθεση του εικαστικού Γιώργου Γεροντίδη φιλοξενείται στο Momus (Μόμους) – Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, στο Θησείο. Η Νάνσυ Αγγελοπούλου έχει τις λεπτομέρειες…

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική, πυκνότερες από το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 21ένας βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα