back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων εννέα ημέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο Μαντράκι της Ρόδου θα μιλήσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Περισσότερα από 340 έργα και παρεμβάσεις, προϋπολογισμού 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ περιλαμβάνει το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Βόρειο Αιγαίο του 2030 που παρουσίασε νωρίς το μεσημέρι στη Μυτιλήνη. Αναφερόμενος στις εκλογές υπογράμμισε ότι “εννέα μέρες που έμειναν είναι αρκετός χρόνος για να αναλογιστούμε όλα αυτά τα οποία έχουμε πετύχει εν μέσω πάρα πολύ μεγάλων δυσκολιών, αλλά και όλα αυτά τα οποία θέλουμε να πετύχουμε μαζί τη δεύτερη τετραετία.

«Εμείς δεν θα γκρεμίσουμε τον φράχτη στον Έβρο, αλλά τους φράχτες των ανισοτήτων», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργαλειοποίηση των συνόρων. Στις 19.30 θα μιλήσει στην Πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα. Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Βόλο, όπου θα μιλήσει στις επτά 19:00 το απόγευμα.

Για ισχυρά φορολογικά κίνητρα, με μείωση της φορολογίας σε εισοδήματα που αφορούν συμπολίτες μας που είναι ανάπηροι πάνω από 67% και για νέα αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνάντηση που είχε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία. Σε λίγη ώρα η ομιλία του στην Πάτρα.

Τη Λαμία επισκέπτεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας στο MEGA σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι πρόκειται για μια δήθεν προοδευτική κυβέρνηση «μούφα». Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 20.30, σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μεϊντάνι (πεζόδρομος Ίδης), στο Ηράκλειο Κρήτης.

Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Θα είμαστε εδώ να δώσουμε τον αγώνα για τους ανθρώπους και όχι για τα αξιώματα τόνισε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην Καρδίτσα.

Χωρίς αντίτιμο η διέλευση από τα διόδια,για τις Εθνικές εκλογές, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου. Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου.

Παραμένει υπό κράτηση από τις αλβανικές αρχές ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης ο οποίος συνελήφθη τα μεσάνυχτα με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων». Η εισαγγελία Αυλώνας εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι ένταλμα σύλληψης. Τηλεφωνικές επικοινωνίες Δένδια – Ράμα και του υπ Προστασίας του Πολίτη με τον Αλβανό ομόλογό του. Με ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ενημέρωσε την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη σύλληψη, βάσει ανυπόστατων κατηγοριών, του υποψηφίου Δημάρχου Χειμάρρας και μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Αλβανίας. Η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου -αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει τη σύλληψη του κ. Μπελέρη το ΚΚΕ και καλεί την αλβανική κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στην απελευθέρωσή του. Εξοργισμένος με την παρακρατικού τύπου σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας είναι και ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης του Ράμα, Ίλι Μανιάνι. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας κάνει συστάσεις προς την ελληνική πολιτική ηγεσία να μην βιάζεται στις δηλώσεις της υπέρ του Μπελέρη.

Kάτω από το ψυχολογικό όριο του 4% υποχώρησε σήμερα μετά από περίπου έξι μήνες η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Συγκεκριμένα νωρίς το απόγευμα το Ελληνικό 10ετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 3,96%.

Ψευδείς χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς ότι παρενέβη στις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία η Ρωσία με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επιμένει πως έχει ξεκάθαρες αποδείξεις. Μάλιστα ο κυριότερος εκλογικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απήθυνε προειδοποίηση στη Ρωσία, κατηγορώντας την ότι φέρει την ευθύνη για τη δημοσιοποίηση ψευδούς υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από τις εκλογές της Κυριακής.

Την χορήγηση στις 10 Ιουλίου του επιδόματος αεροθεραπείας ύψους 250€ στους δικαιούχους συνταξιούχους του Δημοσίου και του e-Ε.Φ.Κ.Α., προβλέπει απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 συνετρίβη σήμερα στην Κριμαία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο πιλότοι του. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποδίδει το δυστύχημα σε μηχανική βλάβη.

Στο Πανθεσσαλικό, χωρίς φιλάθλους, θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις 24 Μαΐου στις 20:30, όπως αποφάσισε νωρίτερα η ΕΠΟ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική, πυκνότερες από το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα