back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Π. Δουδωνής: Διαχειριστική ανεπάρκεια ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αλλά και έλλειμμα αξιοπιστίας

Διαβάστε επίσης

12-03-2023

Μόλις 9 ημέρες πριν τις εκλογές, τα κόμματα ανεβάζουν στροφές, τα πνεύματα οξύνονται και το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία πως δεν θα κάνει οποιαδήποτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΜέΡΑ25, κρατώντας αποστάσεις απέναντι σε σενάρια που ακούγονται.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων μετείχαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών κι αν κριθούν ένοχοι να πάνε στη φυλακή, ενώ διευκρίνισε ότι αυτό αφορά και πολιτικά πρόσωπα.

Ερωτηθείς ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής στον Αθήνα 984 από τη Σοφία Μπερετάνου αν υπάρχει κοινή γραμμή Τσίπρα – Ανδρουλάκη στο συγκεκριμένο θέμα, τάχθηκε υπέρ της πλήρους διαλεύκανσης του θέματος των υποκλοπών και από τη νέα Βουλή που θα αναδειχθεί μετεκλογικά, πάντα με σεβασμό στη δικαιοσύνη.

Όπως εξήγησε: «Εξ αιτίας της επίκλησης του απορρήτου στην Εξεταστική Επιτροπή, δεν μπόρεσαν να καταθέσουν κομβικά πρόσωπα, ούτε διερευνήθηκαν κάποιες ενδείξεις, σε σχέση με το τι συνέβη και έτσι δεν οδηγηθήκαμε στην αλήθεια.»

Ο Παναγιώτης Δουδωνής σχολίασε αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «επικαλείται μεν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, όμως δεν γίνεται πειστικός καθώς επί δικής του διακυβέρνησης έκανε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε σχέση με τη διάκριση των εξουσιών».

Παρέπεμψε δε ενδεικτικά στην ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παπά για παράβαση καθήκοντος, όπως και για το ότι χρησιμοποιήθηκε ως «αχυράνθρωπος» ο Χρήστος Καλογρίτσας προκειμένου να αποκτήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ένα κανάλι που θα έλεγχε άμεσα.

«Το βασικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές είναι διπλό. Η διαχειριστική ανεπάρκεια στην άσκηση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, αλλά και η έλλειψη αξιοπιστίας» πρόσθεσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «από τότε που άρχισε να ασχολείται εντόνως με τις υποκλοπές, σημείωσε κατακόρυφη πτώση το ενδιαφέρον του κόσμου» .

Σε απάντηση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου κ Σκέρτσου  που χαρακτήρισε … γενικολογίες το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, σχολίασε «σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι».

Ο κ Δουδωνής κλείνοντας ,εξέφρασε αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα εκτιμώντας πως «οι αναποφάσιστοι στέκονται θετικά απέναντι στο ΠΑΣΟΚ , σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οι οποίοι καθυβρίζοντας ο ένας τον άλλο, νομίζουν πως θα φέρουν κοντά τους  τον κόσμο, με την ενεργοποίηση φοβικών αντανακλαστικών. Εμείς στο  ΠΑΣΟΚ χωρίς να καταφεύγουμε στη χρήση τοξικού λόγου, μπορούμε και φέρνουμε στο πλευρό μας ανθρώπους που μελετούν το πρόγραμμά μας για να  αποφασίσουν». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα