back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η δίκη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Η σύλληψη, μέλους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας. “Εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Καλούμε τις αλβανικές αρχές να επιβάλλουν όλους τους νόμους και τους κανονισμούς, δίκαια και ισότιμα» διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σήμερα γράφεται ο τραγικός επίλογος στην Άρτα, καθώς στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο του 37χρονου πατέρα του.

Ένταση και επεισόδια τα ξημερώματα στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου. Ομάδα περίπου 30 ατόμων που βγήκε από τις φοιτητικές εστίες εξαπέλυσε επίθεση με βόμβες μολότοφ. Οι άνδρες της αστυνομίας απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Έγιναν δύο προσαγωγές.

«Η Ελλάδα κοιτάει μόνο μπροστά και δε θέλει να γυρίσει πίσω» τόνισε από τη Ρόδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, ότι έχει μετατραπεί σε αταίριαστο εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρασύροντας την παράταξή του σε ένα τυφλό μέτωπο κατά της ΝΔ. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με πολίτες στη Φωκίωνος Νέγρη.

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα. Παράλληλα διεμήνυσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, πως “μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους”. Σήμερα ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται Τρίκαλα και Βόλο.

“Εμείς δεν είμαστε το κόμμα, του όπου βγει και όπου πάμε, είμαστε το κόμμα της πραγματικής προόδου και όχι της τοξικότητας, του λαϊκισμού του κ. Τσίπρα και του πελατειακού ελιτισμού του κ. Μητσοτάκη” τόνισε από την Πάτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σήμερα, επισκέπτεται τα Χανιά.

“Φτάνει πια με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας μας” τόνισε από τη Λαμία ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Σήμερα ο κ. Κουτσούμπας επισκέπτεται το Ηράκλειο.

Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη επισκέπτεται το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συναυλία στο Πάρκο Τρίτση διοργανώνει στις 8 και μισή το βράδυ, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Αύριο οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα «θα πληρώσει βαρύ τίμημα» εάν κερδίσει τις εκλογές η αντιπολίτευση, στην οποία καταλόγισε δίψα για «εκδίκηση». Αισιόδοξος για τη νίκη του στις εκλογές δήλωσε στο Ρόιτερς ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας από αυτή την ώρα έως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ κι έπειτα, το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει απόψε στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Φέτος, η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων θα γιορταστεί και στο Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες στο Καματερό.

Μελωδίες πιάνου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το Σαββατοκύριακο κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας, και μάλιστα στα πιο απρόβλεπτα σημεία της πόλης. Σήμερα, το πρωινό πρόγραμμα του Piano City® Athens, περιλαμβάνει δωρεάν συναυλίες σε Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Πεδίο του Άρεως στην Πλατεία Γαρδένιας και στη Στοά Όθωνος. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, η μεγάλη γιορτή των comics, με τη συμμετοχή 170 δημιουργών. Τους επισκέπτες περιμένουν διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις, καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.

Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ. Στις 5 παίζουν Παναιτωλικός – ΟΦΗ και στις 8 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος, Ιωνικός – Λαμία και Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, παροδικά αυξημένες. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα