back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η απόφαση της 10ημερης προφυλάκισης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, καθώς το πρωτοδικείο Αυλώνας έκανε δεκτές τις κατηγορίες απόπειρας εξαγοράς ψήφων.. ΅Η ελληνική διπλωματία κάνει λόγο για ‘’σκανδαλώδη δικαστική απόφαση δύο μόλις μέρες πριν τις εκλογές ’’ εάν – όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση – ‘’τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα’’.. “Η προφυλάκιση του υποψηφίου Δημάρχου επιφέρει πλήρη ανατροπή των κανόνων ισονομίας στις δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα, σημαντικότατο κέντρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία’’ καταλήγει η ανακοίνωση.

Την απόφασή του να ΜΗΝ προεδρεύσει στη 16η Σύνοδο ΕΕ-Αλβανίας, όσο παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαίου.

Στο μεταξύ, με τις κατηγορίες της απόπειρας εξαγοράς ψήφων συνελήφθη ο επίσης ομογενής Βλαδίμηρος Κουμής, πρώην Δήμαρχος Λουκόβου.

Αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές κάλπες τις 21ης Μαΐου..

“Κρίνετε και συγκρίνετε τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη δική μας κυβερνητική θητεία η ανάπτυξη δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και τσάκισμα των συνταξιούχων. Ήρθε με περικοπές φόρων, αυξήσεις στις συντάξεις, και περικοπές στις εισφορές “, είπε από την Κυψέλη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρότεινε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η συζήτηση να επικεντρωθεί στο σχέδιο για την επόμενη’’

Ομιλία σε ανοιχτή εκδήλωση στο Ηρώο, στην παραλία του Βόλου, θα απευθύνει αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα από τα Τρίκαλα έκανε λόγο για ‘’σχέδιο Μητσοτάκη για αφαίμαξη των πολλών και στήριξη των λίγων λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’ κατάντησε τη χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας».

Σε εξέλιξη η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, από τα Χανιά, στον πεζόδρομο της οδού Μουσόυρων. Με άρθρο του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ Ανδρουλάκης ανέφερε ότι “Η δικαιοσύνη στην οποία έχω απόλυτη εμπιστοσύνη, είναι η μόνη αρμόδια να δείξει τον δρόμο για το σκάνδαλο των υποκλοπων” .

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μεϊντάνι, στο Ηράκλειο, θα μιλήσει στις οχτώ και μισή το βράδυ (πεζόδρομος Ίδης) ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη περιοδεύει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συναυλία στο Πάρκο Τρίτση διοργανώνει στις 8 και μισή το βράδυ, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη.

Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκαν μετά την απολογία τους οι δύο άνδρες 53 και 54 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται στην υπόθεση αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν σήμερα αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη τους στην υπόθεση .

Σεισμική δόνηση 3, 6 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Ζάκυνθο, θαλάσσια περιοχή 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μεθώνης.

Με εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας ως τα μεσάνυχτα και ελεύθερη είσοδο από τις 8 το βράδυ και μετά, το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει απόψε στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.Μελωδίες πιάνου έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και το Σαββατοκύριακο κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας, και μάλιστα στα πιο απρόβλεπτα σημεία της πόλης. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, η μεγάλη γιορτή των comics, με τη συμμετοχή 170 δημιουργών.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Παναιτωλικός – ΟΦΗ: 0 – 2

Σε μια ώρα: Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος, Ιωνικός – Λαμία και

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα