back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για ‘’σκανδαλώδη δικαστική απόφαση δύο μόλις μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα’’ κάνει λόγο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την απόφαση προφυλάκισης του ομογενούς – υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας – Φρέντι Μπελέρη, με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Σε αυστηρό ύφος η απάντηση της αλβανικής διπλωματίας, αν και ουσιαστικά παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να βρεθούν αδιάσειστα στοιχεία κατά του υποψηφίου Δημάρχου: «Είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε πως οι φίλοι μας εχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν μια δικαστική απόφαση στη χώρα μας, όταν τα αδιάσειστα στοιχεία τα οποία αναζητούν δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δύσκολα. Ο Φρέντη Μπελέρη εμπλέκεται σε εγκληματική δραστηριότητα κατά των ελεύθερων εκλογών’’ αναφέρει η ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών και καταλήγει ‘’Καλούμε τους Έλληνες φίλους να απόσχουν από δηλώσεις που δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της χώρας μας”.

“Προκλητική χωρίς αδιάσειστα στοιχεία’’ χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι ‘’προτίμησε να κάνει φιέστες με τον πρωθυπουργό Ράμα, αντί να διεκδικήσει απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας’’. Στο μεταξύ, σε νοσοκομείο των Τυράννων διακομίστηκε ο Παντελής Κακαβέσης, συνεργάτης του κ Μπελέρη, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ με τις ίδιες κατηγορίες της απόπειρας εξαγοράς ψήφων συνελήφθη και ο ομογενής Βλαδίμηρος Κουμής, πρώην Δήμαρχος Λουκόβου.

Μια μέρα πριν τις αμφίρροπες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ερντογάν με το βλέμμα στραμμένο στους ισλαμιστές ψηφοφόρους του επισκέφθηκε την Αγία Σοφία, εκεί όπου προσεύχονταν οι Οθωμανοί Σουλτάνοι πριν ξεκινήσουν για πόλεμο. Αντίθετα ο Κεμάλ Κιλιτζάρογλου συνοδευόμενος από τους πολιτικούς συμμάχους επισκέφθηκε το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην Άγκυρα, στέλνοντας μήνυμα για μια νέα κοσμική Τουρκία.

Ο Αθήνα 9.84 τροποποιώντας το πρόγραμμά του θα σας ενημερώνει για τις εκλογές στην γείτονα με 3ωρη ζωντανή εκπομπή αύριο από τις επτά το απόγευμα.

Στα καθ ημάς..

Αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές κάλπες τις 21ης Μαΐου.

“Κρίνετε και συγκρίνετε τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Στη δική μας κυβερνητική θητεία η ανάπτυξη δεν ήρθε με υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και τσάκισμα των συνταξιούχων. Ήρθε με περικοπές φόρων, αυξήσεις στις συντάξεις, και περικοπές στις εισφορές “, είπε από την Κυψέλη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πρότεινε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές η συζήτηση να επικεντρωθεί στο σχέδιο για την επόμενη’’ .

«Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ.. δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας’’ είπε Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στην παραλία του Βόλου. Νωρίτερα από τα Τρίκαλα καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κατάντησε τη χώρα με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας».

Στα Χανιά, στον πεζόδρομο της οδού Μουσούρων μιλά αυτή την ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με άρθρο του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι “Η δικαιοσύνηείναι η μόνη αρμόδια να δείξει τον δρόμο για το σκάνδαλο των υποκλοπων” .

Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Μεϊντάνι, (πεζόδρομος Ίδης) στο Ηράκλειο, μιλά ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη περιοδεύει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Συναυλία στο Πάρκο Τρίτση διοργανώνει αυτή την ώρα, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ALPHA ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι το κόμμα του είναι υπέρμαχος της απλής αναλογικής και άρα θα ήθελε να σχηματιστεί κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή.. Ερωτηθείς σχετικά εκτίμησε ότι ‘’Αν βγαίνουν τα κουκιά θα συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, σε αντίθετη περίπτωση εκτίμησε ότι θα έχουμε τρικομματική κυβέρνηση’’.

Ελεύθερη είναι η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης έως τα μεσάνυχτα σήμερα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων.

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη, η μεγάλη γιορτή των comics, με τη συμμετοχή 170 δημιουργών.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής ολοκληρώνονται σήμερα τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ.

Παναιτωλικός – ΟΦΗ: 0 – 2 τελικό

Στο ημίχρονο

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: 1 – 0

Ιωνικός – Λαμία: 2 – 0 και

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 2

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,2 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα