back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Οι αντίπαλοί μας έχουν προεξοφλήσει τη νίκη της ΝΔ

Διαβάστε επίσης

«Αυτή την τελευταία εβδομάδα μέχρι τις εκλογές να μην αναλωθούμε σε ανέξοδους διαξιφισμούς με τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά να μιλήσουμε στους πολίτες για το δικό μας σχέδιο για την επόμενη μέρα, για το μέλλον της πατρίδας μας», ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στην Κυψέλη απ’ όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάϊου.


Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε μάλιστα ότι «λίγο-πολύ και οι αντίπαλοί μας μάλλον έχουν προεξοφλήσει το εκλογικό αποτέλεσμα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διάβαζα, σήμερα, σε εφημερίδα της αντιπολίτευσης -βγήκε με πηχυαίο τίτλο, “53%, λέει, δεν θέλουν δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη”. Άρα 47% θέλουν δεύτερη τετραετία. Μας βλέπω με αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή. Και οι ίδιοι το ομολογούν».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε εξάλλου “σιωπή” στην αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην πρότασή του για κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων και υποστήριξε ότι «ξέρουν πολύ καλά ότι σας τάζουν πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα και δεν τους ενδιαφέρει, βέβαια, διότι κατά βάθος ξέρουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν τις εκλογές».

Ζήτησε πάντως «να μην εφησυχάσουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή, να πάμε να κυνηγήσουμε και την τελευταία ψήφο, ώστε το βράδυ της Κυριακής να μην υπάρχει καμία αμφιβολία», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην Αθήνα υπογράμμισε ότι «έχουν γίνει πολύ σημαντικά πράγματα για να αλλάξει η όψη της πόλης» και τόνισε ότι «έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία και με την Περιφέρεια και με τον Δήμο για σημαντικά έργα, από τα μεγάλα έργα μέχρι τα μικρά».

«Το Μετρό, η Γραμμή 4, Σταθμός Κυψέλης, είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο το οποίο γίνεται σήμερα στη χώρα, 1,5 δισεκατομμύριο», επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι «το έργο θα πάρει χρόνο, το ξέρουμε, αυτά τα έργα δεν τελειώνουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά να ξέρετε ότι τη στιγμή που θα τελειώσει θα μιλάμε για μια άλλη Κυψέλη, θα μιλάμε για άλλες αξίες στις περιουσίες σας».

Αναφέρθηκε επίσης στο όραμά του για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, σημειώνοντας ότι ολοκληρώθηκε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, μιλάμε για ένα πραγματικό κόσμημα και οι μελέτες ξεκινούν άμεσα. «Όταν το Αρχαιολογικό Μουσείο ολοκληρωθεί, όπως το οραματιζόμαστε, θα δώσει μια τεράστια ώθηση ανάπτυξης σε όλο το κέντρο της πόλης», υπογράμμισε

Επισήμανε εξάλλου το γεγονός ότι «ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει επιτέλους το γήπεδο που του αξίζει», σημειώνοντας ότι «οι μπουλντόζες έχουν ήδη μπει και αυτό είναι ένα σημαντικότατο έργο, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, ένα σημαντικότατο έργο ανάπλασης για όλη την πόλη της Αθήνας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα