back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες λουλούδια από τον δήμο Πειραιά για τη γιορτή της μητέρας

Διαβάστε επίσης

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, σήμερα Κυριακή 14 Μαΐου, διοργανώνονται στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης του Πειραιά.

Πρόκειται για δράσεις όπως η προσφορά χιλιάδων λουλουδιών, ζωντανή μουσική και παιχνίδια για τους μικρούς φίλους της πόλης που διοργάνωσε ο δήμος Πειραιά και η διεύθυνση Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Συγκεκριμένα αυτή την ώρα προσφέρονται χιλιάδες λουλούδια και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες:

Στην πλατεία Κοραή, στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, στο Μικρολίμανο, στην Πειραϊκή, στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέας, καθώς επίσης και στην πλατεία Καραϊσκάκη (Γ’ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Γεννηματά (Δ’ Δημοτική Κοινότητα), στην πλατεία Θεμιστοκλή στην (Ε’ Δημοτική Κοινότητα) και στο πάρκο Δηλαβέρη (Ε’ Δημοτική Κοινότητα).

Επίσης, στο Πασαλιμάνι, πέρα από μια «αγκαλιά» λουλούδια για τις μανούλες, υπάρχει ζωντανή μουσική, ενώ τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Πειραιά, έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν την κάρτα της επιλογής τους για τη μητέρα τους στο παιδικό εργαστήρι.

Επιπλέον, ο δήμος Πειραιά, προσφέρει λουλούδια στις γιατρούς, στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης, στο «Τζάνειο» και το «Μεταξά», ως ελάχιστη έκφραση αναγνώρισης της προσφοράς τους, καθώς και στις ασθενείς, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Πειραιά.

Τις συμβολικές δράσεις πλαισιώνει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου Πειραιά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, κατέθεσε στεφάνι στο Άγαλμα της Μητέρας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο της μητέρας που είναι συνώνυμο της προσφοράς, της αυτοθυσίας και της αγάπης στον υπέρτατο βαθμό.

Παράλληλα, η διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΦΠ, το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο: «Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα… παίξει».

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σήμερα από τις 12:00 – 17:00,όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων, όπως διαγωνισμός ζωγραφικής, σκάκι, facepainting κά, ενώ στις 18:00, στην Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις – μετάλλια στους νικητές, καθώς και έπαινοι σε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα