back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Άνοιξαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τους αναλυτές να τις χαρακτηρίζουν τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών.

Φοβορί στην κούρσα διαδοχής στην προεδρία φέρεται ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή, ο κ. Κιλιτσντάρογλου, τονίζει ότι θα επιδιώξει με την Ελλάδα σχέσεις καλής γειτονίας και με την Ευρώπη θα προωθήσει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που έχει βαλτώσει τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επιθυμεί να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης, όπως συνέβη την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Ισμαήλ Τζέμ. O ΑΘΗΝΑ 9,84, από τις 7 το απόγευμα, με συνδέσεις από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και την παρουσία διεθνολόγων θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις, από τα exit polls μέχρι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα.

Μετά την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, το δικαστήριο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά τις σημερινές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, το ψηφοδέλτιο Μπελέρη θα διανεμηθεί κανονικά στους ψηφοφόρους, με τον ίδιο ωστόσο να έχει μεταφερθεί σε φυλακές των Τιράνων. Το Υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για σκανδαλώδη δικαστική απόφαση, αν μάλιστα δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Απαντώντας το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας κάλεσε την Ελλάδα ‘’να απόσχει από δηλώσεις που δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της γείτονος.

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου. “Η μόνη πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει με συνέντευξή του στην ‘’ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’’ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει “αχταρμά” τα σενάρια συνεργασίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προσωπική εμμονή εναντίον του και συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν έχω συνεπώς και πολλά πράγματα να συζητήσω μαζί του” τονίζει. Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

“Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Βόλο. “Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας” υπογράμμισε. Το απόγευμα ο κύριος Τσίπρας θα μιλήσει στο Αγρίνιο.

Εμμονή και αγωνία για να μην αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. “Γνωρίζει καλά ότι αν δεν ήταν ο κ. Τσίπρας αξιωματική αντιπολίτευση, ήδη η κυβέρνηση του θα αποτελούσε παρελθόν” υποστήριξε, και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, “αντιπολίτευση χωρίς έρμα”.

“Το μόνο πραγματικά καλό που μπορεί να βγει για το λαό από αυτές τις εκλογές, είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ” τόνισε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν σημασία “στα γνωστά διλήμματα που βάζουν όλοι οι άλλοι, για να υποκλέψουν για μια ακόμη φορά, την ψήφο του λαού”.

Την εκτίμηση ότι μετεκλογικά θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εξέφρασε Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μετά τη Δράμα και τις Σέρρες, σήμερα επισκέπτεται την Κοζάνη.

“Το ΜέΡΑ 25 είναι υπέρμαχος της απλής αναλογικής” δήλωσε ο επικεφαλής Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεόραση του ALPHA, τονίζοντας ότι “εμείς θα θέλαμε να σχηματισθεί κυβέρνηση τώρα”. Διευκρίνισε ότι “θα συμμετάσχει σε μια συγκυβέρνηση, εφόσον έχει εκπονηθεί ένα συνεκτικό κυβερνητικό πρόγραμμα”. Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται τα Χανιά.

Μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότοφ χθες βράδυ την Αθήνα. Ομάδες αγνώστων επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου, αλλά και σε Ζωοδόχου Πηγής, Ναυαρίνου και Τζαβέλα.

Με τραύματα στην κοιλιακή χώρα νοσηλεύεται 30χρονος Πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από ομάδα 8 ομοεθνών του, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, με σκοπό την κλοπή του κινητού του τηλεφώνου. Η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

H Σουηδία με την Λορίν και το τραγούδι “Tattoo” αναδείχθηκε νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Φινλανδία και την τρίτη θέση, το Ισραήλ. Την 12η θέση έλαβε η Κύπρος.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα