back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στην Τουρκία είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον καθώς διεξάγονται προεδρικές και βουλευτικές εκλογές, με τους αναλυτές να τις χαρακτηρίζουν τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών.

Οι κάλπες άνοιξαν πριν από μία ώρα, κλείνουν στις 5 το απόγευμα, ενώ μετά τις 9 το βράδυ θα είναι δυνατές οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα. Φαβορί στην κούρσα διαδοχής στην προεδρία φέρεται ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σύμφωνα και με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Σε δηλώσεις του στην Καθημερινή και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κ. Κιλιτσντάρογλου, τονίζει ότι θα επιδιώξει με την Ελλάδα σχέσεις καλής γειτονίας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, επιθυμεί να μετατραπεί το Αιγαίο Πέλαγος, σε περιοχή ειρήνης. O ΑΘΗΝΑ 9,84, με έκτακτη εκπομπή από τις 7 το απόγευμα, με συνδέσεις από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και την παρουσία διεθνολόγων θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις.

Μετά την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, το δικαστήριο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων. Κατά τις σημερινές δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, το ψηφοδέλτιο Μπελέρη θα διανεμηθεί κανονικά στους ψηφοφόρους, με τον ίδιο ωστόσο να έχει μεταφερθεί σε φυλακές των Τιράνων.

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση καθ’ οδόν προς τις κάλπες της 21ης Μαΐου. “Η μόνη πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει με συνέντευξή του στην ‘’ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’’ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει “αχταρμά” τα σενάρια συνεργασίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κύριος Μητσοτάκης καταλογίζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, προσωπική εμμονή εναντίον του και συμπαράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

“Την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός, όχι τα καρτέλ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον Βόλο. “Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τη νίκη, είναι ζήτημα ζωής, αξιοπρέπειας, είναι ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών μας” υπογράμμισε. Το απόγευμα ο κύριος Τσίπρας θα μιλήσει στο Αγρίνιο.

Εμμονή και αγωνία για να μην αναγεννηθεί το ΠΑΣΟΚ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη από τα Χανιά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. “Γνωρίζει καλά ότι αν δεν ήταν ο κ. Τσίπρας αξιωματική αντιπολίτευση, ήδη η κυβέρνηση του θα αποτελούσε παρελθόν” υποστήριξε, και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, “αντιπολίτευση χωρίς έρμα”.

“Το μόνο πραγματικά καλό που μπορεί να βγει για το λαό από αυτές τις εκλογές, είναι ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ” τόνισε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την εκτίμηση ότι μετεκλογικά θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Κοζάνη.

“Το ΜέΡΑ 25 είναι υπέρμαχος της απλής αναλογικής” δήλωσε ο επικεφαλής Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεόραση του ALPHA, τονίζοντας ότι “εμείς θα θέλαμε να σχηματισθεί κυβέρνηση τώρα”. Σήμερα ο κ. Βαρουφάκης επισκέπτεται τα Χανιά.

Μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότοφ χθες βράδυ την Αθήνα. Ομάδες αγνώστων επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στη συμβολή Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου, αλλά και σε Ζωοδόχου Πηγής, Ναυαρίνου και Τζαβέλα.

H Σουηδία με τη Λορίν και το τραγούδι “Tattoo” αναδείχθηκε νικήτρια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Φινλανδία και την τρίτη θέση, το Ισραήλ. Στη 12η θέση η Κύπρος.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ στις 8 παίζουν ΑΕΚ-Βόλος, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Άρης. Τα βλέμματα στρέφονται στην OPAP αρένα εκεί όπου η ΑΕΚ αναμένεται να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα