back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Πολιτικό θρίλερ στην Τουρκία, με την ενσωμάτωση στο 64,36 % και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να δείχνουν δεύτερο γύρο εκλογών. Ο Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν προηγείται με 51,40 % έναντι 42,77% του Κεμάλ Κιλιτζάρογλου, ωστόσο όσο συνεχίζεται η ενσωμάτωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τόσο επιβεβαιώνεται η πτωτική τάση των ποσοστών Ερντογάν..

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στη Σμύρνη τα ποσοστά είναι συντριπτικά υπέρ του Κιλιτζάρογλου ο οποίος μέχρι στιγμής φαίνεται να προηγείται και στην Κωνσταντινούπολη.. «Μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του δημάρχου Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς. Και οι δύο δήμαρχοι προέτρεψαν τους ψηφοφόρους να είναι προσεκτικοί και να μην βασίζονται στα αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu.

‘’Προηγούμαστε’’ έγραψε λίγα λεπτά μετά τις οχτώ το απόγευμα στο Twitter ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, την ώρα που και υψηλόβαθμα στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος, μιλώντας στο Reuters υποστήριξαν ότι προηγείται με μικρή διαφορά έναντι του Προέδρου Ερντογάν. Νωρίτερα,και ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι διαβλέπει μια θετική εικόνα στο εκλογικό αποτέλεσμα

O ΑΘΗΝΑ 9,84, με έκτακτη εκπομπή έως τις 10 το βράδυ, με συνδέσεις από την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και την παρουσία διεθνολόγων θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις.

Έκλεισαν οι αυτοδιοικητικές κάλπες στην Αλβανία, με το ποσοστό συμμετοχής να φθάνει μόλις στο 36,9%, το χαμηλότερο από το 1992. Η ομογένεια ψήφισε στη σκιά της προφυλάκισης του υποψήφιου Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρη με την κατηγορία της απόπειρας εξαγοράς ψήφου, ενώ δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που καταγγέλλουν κλίμα εκφοβισμού.. ‘’Μηδενική ανοχή της Ουάσιγκτον σε οποιαδήποτε δημοκρατική οπισθοδρόμηση στα Δυτικά Βαλκάνια ζήτησαν οι ελληνοαμερικανικές οργανώσεις’’ με κοινή επιστολή τους στον αναπληρωτή υφυπουργό Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Γκάμπριελ Εσκομπάρ.

Στα καθ ημάς

Ξέρουμε ότι θα είμαστε νικητές, αλλά θέλουμε να είμαστε νικητές με μεγάλη διαφορά» είπε πριν από λίγο κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης τύπου, ο πρωθυπουργός, ζήτησε εκ νέου ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας για να υλοποιήσει -όπως είπε – το σχέδιο του για μια την παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, πράσινη Ελλάδα, μέσα από τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Ενώ, ερωτηθείς σχετικά, ο κ Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα μπορέσει να υπάρξει μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως τόνισε ‘’αποτελεί στρατηγική του κ. Ανδρουλάκη το «όχι» στον Μητσοτάκη’’..

«Από την πλατεία Δημοκρατίας, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται: Για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνάει. Για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά’’ είπε από το Αγρίνιο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας: “Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου.. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων» συμπλήρωσε ο κ Τσίπρας..

“Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα και τον πελατειακό ελιτισμό του κ. Μητσοτάκη” δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα REAL NEWS.

Πιο δυνατό ΚΚΕ για να αντιμετωπιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές, ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας από το Ηράκλειο.

“Είτε την πρώτη εκλογική αναμέτρηση είτε τη δεύτερη, Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα συρθούν σε συνεργασία γιατί τους το επιβάλλει ο ξένος παράγοντας” τόνισε από την Κοζάνη όπου περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Στα Χανιά ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

Φρένο σε τρία σημαντικά επενδυτικά έργα στο λιμάνι του Πειραιά βάζει απόφαση του Συμβουλίου της ΕπικρατείαςΠρόκειται για τη νότια επέκταση του λιμανιού Πειραιά, που θα επιτρέψει τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων άνω των 300 μέτρων, τη βυθοκόρηση στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς και την επέκταση στο λιμάνι του Ηρακλέους.

«Η Ουκρανία αγωνίζεται για την ελευθερία στην Ευρώπη», τόνισε κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραλαμβάνοντας νωρίτερα απόψε στο Άαχεν της Γερμανίας, το βραβείο «Καρλομάγνος», αφιερωμένο στην ενότητα της Ευρώπης. Ο κ Ζελένσκι μετά τις επαφές που είχε σε Ρώμη και Βερολίνο, αναχωρεί για Παρίσι.

Στην Αθλητική επικαιρότητα

Για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ ,

Στα ημίχρονο: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:0-1 Παναθηναϊκός – Άρης:1-1 και ΑΕΚ – Βόλος:2-0

Στο μεταξύ, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων από όλη τη χώρα, ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της Ένωσης στην νέο της σπίτι, την Αγιά Σοφιά..

Και ο καιρός…

Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 19,1 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα