back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογές σήμερα στην Τουρκία με το κλίμα ιδιαίτερα τεταμένο και τους δύο μονομάχους Ερντογάν και Κιλιτζάροχλου να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Σε κλειδί της εκλογικής αναμέτρησης ενδέχεται να εξελιχθεί η ψήφος των περίπου 12 εκατομμυρίων Κούρδων. Οι πληροφορίες απ’ τις ξένες πρεσβείες λένε ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί σχεδόν στο νήμα, με τους δύο υποψηφίους να είναι πολύ κοντά. Ο Α984 τροποποιώντας το πρόγραμμά του θα σας ενημερώνει για τις εκλογές στην γείτονα, με 3ωρη ζωντανή εκπομπή με την Αθηνά Κορλίρα, από τις επτά το απόγευμα.

Στα καθ ημάς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες της απλής αναλογικής. Η ΝΔ επιμένει στο στόχο της αυτοδυναμίας, ενώ στο αντίπαλο χώρο, πληθαίνουν τα σενάρια για σχηματισμό κυβέρνησης προοδευτικής συμμαχίας.

”Η μόνη πρόταση διακυβέρνησης είναι η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνει με συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτηρίζει “αχταρμά” τα σενάρια συνεργασίας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. ”Είναι σαφές ότι ο κ Ανδρουλάκης είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξέρουν, ότι εάν βγαίνουν οι αριθμοί, τότε και με τη δική τους ψήφο μπορεί επιστρέψει ο κύριος Τσίπρας από το παράθυρο”. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

”Θα υπάρξει νέο τοπίο μετά τις εκλογές αναφέρει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Αλέξης Τσίπρας. Υπογραμμίζει ότι ”πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη σημαίνει εντολή του λαού για προοδευτική κυβέρνηση”. Σήμερα στις επτά και μισή το απόγευμα θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει ανάχωμα στον ελιτισμό της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να διασφαλίσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και με την ψήφο των πολιτών να κάνει την Αλλαγή δυνατή σημειώνει με άρθρο του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» ο Νίκος Ανδρουλάκης. Νωρίτερα ο κ Ανδρουλάκης μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση στα Χανιά.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το Ηράκλειο της Κρήτης κάλεσε «τον προοδευτικό κόσμο να μη δίνει σημασία στους γνωστούς εκβιασμούς και τα διλήμματα για να υποκλέψουν για μία ακόμα φορά την λαϊκή ψήφο».

Την εκτίμηση ότι μετεκλογικά θα υπάρξει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εξέφρασε Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος αυτό το Σαββατοκύριακο περιοδεύει σε Δράμα, Σέρρες και Κοζάνη.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή εμφανίστηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι ”Αν βγαίνουν τα κουκιά θα συγκυβερνήσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ, σε αντίθετη περίπτωση εκτίμησε ότι θα έχουμε τρικομματική κυβέρνηση”.

Σε τεταμένο κλίμα αναμένεται να διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα, το μεγαλύτερο κέντρο της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, μετά την δεκαήμερη προφυλάκιση του υποψήφιου δήμαρχου Χιμάρας – Φρέντι Μπελέρη, και του στενού του συνεργάτη, Παντελή Κακαβέση, με τις κατηγόριες απόπειρας εξαγοράς ψήφων.

Αυστηρή ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Έκανε λόγο για σκανδαλώδη δικαστική απόφαση αν μάλιστα δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.

Σε αντίστοιχο ύφος και η απάντηση της γείτονος: Κάλεσε την Ελλάδα «να απόσχει από δηλώσεις που δεν σέβονται τους ανεξάρτητους θεσμούς της Αλβανίας».

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι ελληνοαμερικανικών οργανώσεων, με επιστολή τους στο Steit department εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας από τις αλβανικές αρχές ενώ κάλεσαν το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει την απελευθέρωση του κ. Μπελέρη.

«Προκλητική χωρίς αδιάσειστα στοιχεία» χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «προτίμησε να κάνει φιέστες με τον πρωθυπουργό Ράμα, αντί να διεκδικήσει απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας».

Την απόφασή του να ΜΗΝ προεδρεύσει στη 16η Σύνοδο ΕΕ-Αλβανίας, όσο παραμένει προφυλακιστέος ο Φρέντι Μπελέρης, δημοσιοποίησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Αλβανίας για τη Σύνδεση και τη Σταθερότητα, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Μαίου.

Μετά τη Ρώμη και το Βατικανό, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταβαίνει – υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Ενώ αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται να μεταβεί στο Άαχεν προκειμένου να παραλάβει το «Βραβείο Καρλομάγνου», που απονέμεται σε προσωπικότητες για την προσφορά τους στην ευρωπαϊκή ιδέα

Σε εξέλιξη ο τελικός της 67ης διοργάνωσης της Eurovision, με τη συμμετοχή 26 χωρών, πλην της Ελλάδας, η οποία έχει αποκλειστεί. Μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ1 και στα ερτζιανά από την ΕΡΑ.

Συνεχίζεται και σήμερα στην Τεχνόπολη, η μεγάλη γιορτή των comics, με τη συμμετοχή 170 δημιουργών.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 77 ετών άφησε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Τσούρας. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Άγιου Ανάργυροι δίνοντας μάχη με τον καρκίνο. Με συλληπητήρια ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ εξάρει το ήθος, την εργατικότητα και την αναδιοτέλεια του εκλιπόντος.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στην 7η αγωνιστική για τα play off της σούπερ λίγκ

Παίζουν

Στις 8 ΑΕΚ- Βόλος, παναθηναϊκός – Άρης και ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Στα αποτελέσματα των play out

Παναιτωλικός – ΟΦΗ: 0 – 2, Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: 1 – 1

Ιωνικός – Λαμία: 2 – 2 και Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα: 3 – 3

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα