back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογικό θρίλερ στην Τουρκία, με ανατροπή που δίνει προοπτική νίκης στον Ταγίπ Ερντογάν, και νευρικότητα στην οικονομία της ενόψει του δεύτερου γύρου.

Η τουρκική λίρα υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών σήμερα, στο επίπεδο των 19.70 έναντι του δολαρίου, τα τουρκικά ασφάλιστρα κινδύνου κατέγραψαν άλμα, ενώ το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντολή για αναστολή των συναλλαγών αφού ο γενικός δείκτης κατέγραψε βουτιά άνω του 6% στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Οι δύο αντίπαλοι στις κάλπες, Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα βρεθούν αντιμέτωποι ξανά στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 28 Μαΐου.

Ο πρώτος συγκέντρωσε χθες το 49,4% των ψήφων, επίδοση υψηλότερη των προγνωστικών, και ο δεύτερος το 44,96%.

Το 5,20% των ψήφων έλαβε ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν, ο οποίος μιλώντας στο «Der Spiegel», ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποστηρίξει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αν -όπως είπε- «σπάσει τους δεσμούς του με το HDP», κόμμα που υποστηρίζεται από τους Κούρδους και την Αριστερά.

Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης επευφήμησαν το αποτέλεσμα, με την εφημερίδα Γενί Σαφάκ να δηλώνει πως «Ο λαός κέρδισε», αναφερόμενη στη Λαϊκή Συμμαχία του Ερντογάν που φάνηκε να έχει κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κάτι που θα μπορούσε να του δώσει ένα κρίσιμης σημασίας πλεονέκτημα στο δεύτερο γύρο για την προεδρία.

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις κάλπες και στη χώρα μας, τα κόμματα κορυφώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία.

Την περιοχή του Ζωγράφου επισκέπτεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις επτά το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο Κρήτης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέπτεται την Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιάννενα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης στις επτά το απόγευμα απευθύνει ομιλία από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στις επτά και μισή το απόγευμα μιλάει στο περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου στην Θεσσαλονίκη.

«Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα συρθούν τελικά σε συνεργασία γιατί τους το επιβάλλει ο ξένος παράγοντας», είπε από την Κοζάνη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στις οχτώ το απόγευμα απευθύνει ομιλία από τα Λιοντάρια, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Νικητής αναδείχθηκε στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας ο Φρέντυ Μπελέρης, με τη δίωξη και προφυλάκισή του να εξελίσσεται σε μπούμερανγκ για τον Έντι Ράμα .

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ομογένειας, που είναι προφυλακισμένος από το Σάββατο σε φυλακή των Τιράνων, απέκτησε προβάδισμα λίγο πριν από την ολοκλήρωση της καταμέτρησης στο τελευταίο εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Κουντέσι.

Η νίκη του συνοδεύτηκε από πανηγυρισμούς των ομογενών.

Ανάπτυξη 2,4% το 2023, πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ, «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις, επισημαίνοντας ότι η επέκταση της παραγωγής υποστηρίζεται από μια ανθεκτική αγορά εργασίας και την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο βασικός πληθωρισμός ήταν κατά μέσο όρο 9,3% το 2022, αλλά αναμένεται να μετριαστεί στο 2,4% έως το 2024 λόγω της χαλάρωσης των τιμών της ενέργειας.

Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής, που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή του σε ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ είχε βραβευτεί δυο φορές στο Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης. Ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού και είχε τραγουδήσει και τον ύμνο της ομάδας.

Υψηλόβαθμός Κινέζος απεσταλμένος θα βρεθεί αύριο και μεθαύριο στο Κίεβο, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση.

Ο Λι Χούι, πρώην πρεσβευτής στη Ρωσία, θα πραγματοποιήσει πολυήμερο ταξίδι στην Ουκρανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Ρωσία, με στόχο, σύμφωνα με το Πεκίνο, να συζητηθεί μια «πολιτική διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης.

Η ΑΕΚ πανηγυρίζει τον 13ο τίτλο της ιστορίας της.

Και ο καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα