back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στην τελική ευθεία η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής.

” Την Κυριακή όλη η πατρίδα μας θα είναι γαλάζια “, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι σε συγκέντρωση πολιτών στου Ζωγράφου. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνησή του μέσα στα τέσσερα χρόνια διαχειρίστηκε τόσες δύσκολες εισαγόμενες κρίσεις και κράτησε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα ασφαλή. Σε λίγη ώρα ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Αύριο θα επισκεφθεί τον Πειραιά και το βράδυ θα δώσει συνέντευξη στον «ΑΝΤ1».

Νέα επίθεση προς τον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Ηγουμενίτσα λέγοντας ότι από τη Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου θα ανήκει στη Δημοκρατία και όχι στο παρακράτος. Σε μισή ώρα θα μιλήσει στα Γιάννενα. Αύριο στις δύο μμ θα παραχωρήσει Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο και το βράδυ θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης, είτε δεν ήξερε και υπήρχε παρακρατικό κέντρο κάτω από την μύτη του το οποίο είναι πολύ δύσκολο κανείς να το πιστέψει μετά από όλο αυτό το διάστημα, είτε είναι ο άνθρωπος -λέμε εμείς- ο οποίος συντόνιζε αυτό το παρακρατικό κέντρο δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ984 ο υποψήφιος στην Ά Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε λίγη ώρα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Καμμία συμμετοχή, καμία ανοχή σε καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση διαμηνύει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα « Τα Νέα». Στις επτά και μισή θα μιλήσει στο περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Πύργου. Αύριο στις οκτώ ομιλία του στην Πάτρα.

Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα συρθούν τελικά σε συνεργασία είπε από την Κοζάνη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Δεν βλέπει περιθώριο συνεννόησης ούτε μετά τις δεύτερες εκλογές όπως είπε στην ΕΡΤ ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στις 8 θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στις 28 Μαίου ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Χθες κατά τον πρώτο γύρο ο Ερντογάν αναδείχθηκε νικητής με ποσοστό 49,62%, έναντι 44,89% του Κιλιτσντάρογλου. Μην πέσετε σε απόγνωση, θα σταθώ όρθιος και θα πάρουμε τις εκλογές, διεμήνυσε νωρίτερα προς τους οπαδούς του ο Κιλιντσάρογλου.

Η εκλογική διαδικασία έφερε ταραχή και στην τουρκική λίρα που υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών ενώ βουτιά 6% σημειώθηκε και στο γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης.

Ανάπτυξη 2,4% το 2023, πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης και της ΕΕ, «βλέπει» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα στις εαρινές οικονομικές της προβλέψεις.

Επιπλέον πρόσθετα φορολογικά έσοδα ύψους 1,63 δισ. ευρώ εισέρρευσαν στα κρατικά ταμεία το πρώτο 4μηνο του έτους.

Νικητής στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Χειμάρρας ο Φρέντυ Μπελέρης, που είναι προφυλακισμένος από το Σάββατο σε φυλακή των Τιράνων. Νίκησε η Δημοκρατία, έγραψε νωρίτερα στο λογαριασμό του στο facebook.

Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση, η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο που έχει για να εμποδίσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Πρόστιμα ύψους 327.321 ευρώ σε 55 περιπτώσεις, επέβαλε η Επιθεώρηση Εργασίας,σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής κάρτας εργασίας. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για 17.339 εργαζόμενους. Μεταξύ άλλων διαπιστώθηκαν παραβάσεις για εργασία σε ημέρα ανάπαυσης, μη καταβολή αμοιβής πέραν του δηλωμένου ωραρίου και μη παραχώρηση ρεπό.

Στην απενεργοποίηση 17.612 καταχωρίσεων ακινήτων σε ψηφιακές πλατφόρμες τύπου Airbnb προχώρησε η ΑΑΔΕ. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ιδιοκτήτες τους δεν είχαν λάβει από την Εφορία, Αριθμό Μητρώου Ακινήτου ή ανέγραφαν “μαιμού” Αριθμό Μητρώου. Ανάλογα μέτρα με βαριά πρόστιμα αλλά ακόμη και ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους ,εάν δεν συμμορφωθούν ,θα επιβληθούν και σε διαχειριστές πολυτελών βιλών αλλά και σε ξενοδόχους που θα εντοπιστούν να μην δηλώνουν τα μισθώματα που εισπράττουν από τους πελάτες τους.

Η Πολωνία παρέλαβε την πρώτη συστοιχία αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων πολλαπλών πυραύλων HIMARS, την οποία σχεδιάζει να αναπτύξει στη μεθόριο με τη Ρωσία. Η Βαρσοβία είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Μάρτιο ότι αυτά τα συστήματα μεγάλης εμβέλειας θα εγκατασταθούν σε μονάδα που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία.

Νεφώσεις με διαστήματα βροχοπτώσεων προβλέπονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα