back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας φιλορώσος αξιωματούχος, τραυματίστηκαν από έκρηξη στο Λουγκάνσκ

Διαβάστε επίσης

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία τραυματίστηκε σοβαρά στην πόλη Λουγκάνσκ, ένα από τα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών, σε έκρηξη από την οποία τραυματίσθηκαν άλλοι έξι, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο του Λουγκάνσκ, σύμφωνα με μια ανάρτηση που έκανε στο κανάλι του στο Telegram o ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας από τους αυτονομιστές «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ», ο Λεονίντ Πασέτσνικ.

«Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, μεταξύ των οποίων και ένας νεαρός 17 ετών και ο εκτελών χρέη υπουργού Εσωτερικών, της αυτοανακηρυχθείσας ‘Δημοκρατίας’ Ίγκορ Κορνέτ.

Ο Κορνέτ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ήταν ένας από τους ανθρώπους με μεγάλη επιρροή στα όργανα επιβολής της τάξεως της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ»

Έως το 2014 εργάζονταν ως τακτικός ανακριτής της διεύθυνσης ποινικών αδικημάτων του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, αλλά στη συνέχεια προσχώρησε στους αυτονομιστές, όταν στην ανατολική Ουκρανία άρχισαν διαμαρτυρίες με την υποστήριξη της Ρωσίας. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε «υπουργός Εσωτερικών» της αυτονακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ».

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, η έκρηξη σημειώθηκε σ’ ένα κουρείο στο κέντρο του Λουγκάνσκ, μια πόλη που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών από το 2014.

Μάρτυρες που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από χειροβομβίδα.

Η Ρωσία κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι χρησιμοποίησε την Παρασκευή βρετανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για να στοχεύσει «πολιτικούς στόχους» στο Λουγκάνσκ.

Από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, πολλοί φιλορώσοι αυτονομιστές και αξιωματούχοι με έδρα τη Μόσχα έχουν γίνει στόχος δολοφονίας και αρκετοί έχουν σκοτωθεί.

Πριν από αυτή τη σύγκρουση, αρκετοί αυτονομιστές ηγέτες, οι οποίοι πολεμούν το Κίεβο από το 2014, είχαν επίσης σκοτωθεί σε επιθέσεις και ενέδρες.

Η Ουκρανία δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα