back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα 2-4: Πρωταθλητές για 27η φορά οι μπλαουγκράνα

Διαβάστε επίσης

Η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας τέσσερις αγώνες πριν από το τέλος της La Liga, χάρη στον θρίαμβο κόντρα στην Εσπανιόλ στο ντέρμπι της Βαρκελώνης.

Τα τρία χρόνια μακριά από το πρωτάθλημα ήταν πολλά για την Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι στην έδρα της Εσπανιόλ κι η νίκη με 4-2 για την 34η αγωνιστική έβαλε τέλος στην… ξηρασία και η πρώτη πλήρης σεζόν του Τσάβι στο τιμόνι της κατέληξε στην κατάκτηση της La Liga για 27η φορά στην ιστορία της.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 20λεπτο είχαν πετύχει δύο γκολ με τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και Άλεξ Μπαλντέ. Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν ήταν αντίστοιχη ενός Derbi Barceloní, με τον Πολωνό επιθετικό να σκοράρει ξανά πριν ολοκληρωθεί το 1ο ημίχρονο.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, ο Ζιλ Κουντέ αύξησε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ, με το πάρτι των “μπλαουγκράνα” στον αγωνιστικό χώρο να είναι εμφανές. Η μείωση του σκορ από την αντεπίθεση του Χάβι Πουάδο και το γκολ του Χοσέλου στις καθυστερήσεις δεν έπαιξε κάποιον ρόλο για τους γηπεδούχους που βρίσκονται σε δεινή θέση και κινδυνεύουν να υποβιαστούν τη σεζόν που η μισητή συμπολίτισσα κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα