back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Ο λαός ξαναγεννά τον πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και όχι τον χορηγό της τον κ. Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Ο λαός ξαναγεννά τον πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και όχι τον χορηγό της, τον κ. Τσίπρα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας απόψε στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας υπόσχεται πράγματα, που ξέρει ότι δεν γίνονται και ο άλλος κρύβει αυτά, που πρόκειται να γίνουν, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απαντώντας στις τελευταίες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει μετεκλογικά με το Κίνημα ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας εκμυστηρευτώ ότι κοντεύω να σκάσω από τη στενοχώρια μου μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι δεν έχει να πει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ. Κύριε Μητσοτάκη, εγώ και όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πράγματι δεν έχουμε να πούμε τίποτα με το παρακράτος των υποκλοπών. Με τον αρχηγό των «Πάτσηδων», που κερδοσκοπούσαν πάνω στους κόπους του λαού. Τι έχουμε να πούμε με τον πρωταθλητή των απευθείας αναθέσεων, του στρατού των μετακλητών και της εκτεταμένης διαφθοράς; Τον πρωταθλητή των ανισοτήτων, τον πρωταθλητή του αφελληνισμού της ελληνικής οικονομίας; Τα τελευταία 24ωρα ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ποιος έχει προσωπική εμμονή.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι η δημοκρατική παράταξη της σοβαρής αντιπολίτευσης, του προγράμματος, της προοπτικής. Και όχι οι φθηνοί λαϊκισμοί του κ. Τσίπρα. Ξέρει πολύ καλά μέσα του ότι, αν δεν υπήρχε Τσίπρας, η κυβέρνησή του θα ήταν ήδη παρελθόν στη συνείδηση του ελληνικού λαού» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και αποδόμησε τη μομφή των κυβερνητικών στελεχών ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στερείται μεταρρυθμιστικού και εκσυγχρονιστικού προφίλ.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε δηκτικά τις επικλήσεις του Αλέξη Τσίπρα στον ιστορικό Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ: «Δεν πάνε μαζί ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με τις επικίνδυνες θεωρίες τους για “Πρέσπες του Αιγαίου”. Δεν πάνε μαζί ο Ανδρέας Παπανδρέου και το πατριωτικό λαογέννητο κίνημα μας με τις επικίνδυνες θεωρίες τους για θάλασσα χωρίς σύνορα»

Eλληνοτουρκικά και τουρκικές εκλογές

Με φόντο τον πρώτο γύρο των εκλογών στη γειτονική Τουρκία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε μεταξύ άλλων: «Αν σε κάτι συμφωνούν οι κ. Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου είναι στη συνεχή αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Θέλουμε μια σταθερή γειτονική χώρα ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνοντας οτι χρειαζόμαστε και μια ενιαία ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική που θα βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Και όχι μια πολιτική που χαϊδεύει την Τουρκία κάνοντας τη να νιώθει ανεξέλεγκτη και αδέσμευτη.

Απευθύνομαι σε κάθε δημοκράτη

Ο κ. Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη, σε κάθε προοδευτικό που πιστεύει-όπως είπε- βαθιά στο κράτος δικαίου, στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην κοινωνική δικαιοσύνη. Ελάτε όλοι μαζί να ξανακάνουμε το σπίτι μας ισχυρό. Γιατί αυτό το σπίτι είναι αυτό που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και επανίδρυσε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι το σπίτι της Δημοκρατίας. Είναι το σπίτι της αξιοπρέπειας. Είναι το σπίτι της ελπίδας. Είναι το σπίτι της προοπτικής» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκη

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα