back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Χρηστίδης: Ο κ. Μητσοτάκης δίνει υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα τύπου… Μαυρογυαλούρου

Διαβάστε επίσης

Ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, άνω του 10% το οποίο θα έχει τον χαρακτήρα εντολής προκειμένου να μπει στην κουβέντα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είναι το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με τον Παύλο Χρηστίδη, υποψήφιο Νοτίου Τομέα Β’ Αθήνας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με το 2019 , επισημαίνοντας παράλληλα ότι ρίχνει το βάρος στις προγραμματικές συγκλίσεις για μια πιθανή συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα.

«Εμείς θέλουμε σεβασμό στην ψήφο των πολιτών. Επομένως εάν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση, πρόσωπα κοινής συναίνεσης και ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει η πατρίδα μας με ένα κοινωνικό και αποδοτικό κράτος δικαίου τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε μια σειρά αλλαγών και να σχηματίσουμε κυβέρνηση. Όμως, αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις εμμονές που διατυπώνονται στο δημόσιο διάλογο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για υψηλούς τόνους και ανεφάρμοστες προεκλογικές υποσχέσεις που εντάσσονται σε μια προσπάθεια πόλωσης του κλίματος, μια ανάσα πριν από τις κάλπες.

«O κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει τη γραμμή του 4-5 φορές. Καταλαβαίνω ότι βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές και τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Τσίπρας, έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν πόλωση για να κερδίσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Όμως, ο πρωθυπουργός δεν απαντά στο βασικό ερώτημα, τι θα γίνει στη χώρα και πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα χρειαστεί για να κρατήσει την καρέκλα του. Δίνει υποσχέσεις προεκλογικού χαρακτήρα τύπου Μαυρογυαλούρου, όπως έκανε και το 2019. Είναι ψεύτης και προπαγανδιστής διότι εδώ και 1,5 μήνα χρησιμοποιεί τη λογική της τερατογένεσης ενώ εμείς έχουμε διαψεύσει οποιοδήποτε σενάριο συγκυβέρνησης τόσο με το κόμμα Βαρουφάκη όσο και με άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ούτε τα μισά από αυτά που υπόσχονται», σχολίασε.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την δήλωσή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου ότι με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη λίγα πράγματα έχει ουσιαστικά να συζητήσει, επιχειρεί να δημιουργήσει εσωτερική ή αστάθεια στο κόμμα, αναρωτήθηκε: «Με τον κ. Ανδρουλάκη δεν προσπαθούσε να επικοινωνήσει και έλεγε ότι δεν βγαίνει στο τηλέφωνο;»

Κλείνοντας σκιαγράφησε την κοινωνία την οποία -όπως είπε- δημιούργησε ιστορικά το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι «υπάρχει ανάγκη ανάδειξης μιας άλλης δύναμης όπως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχει τεράστιο παρελθόν και ταυτόχρονα σημαντικό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα