back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενθαρρυντικές προοπτικές για παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα ουκρανικά σιτηρά, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Ria, επικαλούμενο πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, αρμόδιος για ανθρωπιστικές υποθέσεις στον ΟΗΕ, δήλωσε χθες ότι τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για λύση.

Η Μόσχα απειλεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία στις 18 Μαΐου, λόγω εμποδίων στις δικές της εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Στο πολεμικό μέτωπο: Η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή «εξαιρετικής» σφοδρότητας τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον του Κιέβου, όμως η Ουκρανία ανακοίνωσε πως κατέρριψε και τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν, περιλαμβανομένων έξι υπερηχητικών.

Οι αρχές του Κιέβου ανακοίνωσαν πως μόνο τρεις άνθρωποι τραυματίσθηκαν από συντρίμμια που έπεσαν.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συνέρχεται για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια στην Ισλανδία.

Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30 Ευρωπαίοι ηγέτες, ενώ στα 45 μέλη του περιλαμβάνονται χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Ουκρανία.

Αναγνωρίζει τη νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα ο Έντι Ράμα, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την αντίδραση της Αθήνας στη σύλληψη και προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας και σήμερα δημάρχου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε ότι δεν σχεδιάζει να λάβει αποφάσεις πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, ανέφερε ότι η επικράτηση του Φρέντι Μπελέρη ήταν με λίγες ψήφους διαφορά, ενώ έβαλε κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα για υπερβολική ρητορική, δηλώνοντας πως περισσότερα θα πει αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Προφυλακισμένοι παραμένουν στα Τίρανα τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και οι πολιτικοί αρχηγοί εντείνουν τις περιοδείες και τις εμφανίσεις τους.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “ο τόπος απαιτεί σταθερότητα» και επανέλαβε ότι το δίλημμα είναι “πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω”.

“Επιμένω σε σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση», είπε μιλώντας στην εκπομπή «The 2Night Show» στον ΑΝΤ1.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πειραιά.

«Δεν ζούμε στη χώρα των θαυμάτων όπως υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά στην χώρα των τραυμάτων» είπε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις δύο μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Αθήνα 984.

Ο λαός ξαναγεννά τον πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και όχι τον χορηγό της, τον κ. Τσίπρα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη Θεσσαλονίκη.

Στις 19:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη και να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Στις οκτώ το βράδυ ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μιλήσει στην Πάτρα.

Επανέρχεται η Ελληνική Λύση στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρός της, Κυριάκος Βελόπουλος, για το βιβλίο των θρησκευτικών της Γ’ Δημοτικού, αναφέροντας ότι ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων δικαιώνει τις θέσεις και τις απόψεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Να έρθουν σε ρήξη με το «ψευτοευγενικό δήθεν πολιτισμένο σύστημα» κάλεσε τους πολίτες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Vodafone στη Βρετανία ανακοίνωσε πως θα καταργήσει 11.000 θέσεις εργασίας σε διάστημα τριών ετών, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης. Οι επιδόσεις της εταιρίας δεν ήταν αρκετά καλές, σύμφωνα με τη νέα γενική διευθύντριά της, Μαργκερίτα Ντέλα Βάλε.

«Οι απολύσεις που ανακοίνωσε ο όμιλος δεν αφορούν την Ελλάδα, όπου η εταιρεία συνεχίζει να παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα» δηλώνουν πηγές της Vodafone Ελλάδας.

“Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα” δήλωσε ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξή του πριν από λίγο.

Και ο καιρός: Νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. 25 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα