back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία παρά τις βαριές δυτικές κυρώσεις, έφθασαν οι ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου τον Απρίλιο, καθώς ανήλθαν σε 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

Την ίδια ώρα αποθαρρυντικές διαφαίνονται οι προοπτικές για παράταση της συμφωνίας της Μαύρης Θάλασσας για τα ουκρανικά σιτηρά, όπως ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο Ria, επικαλούμενο πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων. Η Μόσχα ήδη έχει απειλήσει να αποχωρήσει από τη συμφωνία στις 18 Μαΐου, λόγω εμποδίων στις δικές της εξαγωγές σιτηρών και λιπασμάτων.

Νωρίς το πρωί η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή «εξαιρετικής» σφοδρότητας εναντίον του Κιέβου, όμως η Ουκρανία ανακοίνωσε πως κατέρριψε και τους 18 πυραύλους που εκτοξεύθηκαν. Τρεις άνθρωποι τραυματίες στο Κίεβο.

Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνόδου Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και συνέρχεται για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια στην Ισλανδία. Αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 30 Ευρωπαίοι ηγέτες.

Αναγνωρίζει τη νίκη Μπελέρη στη Χειμάρρα ο Έντι Ράμα, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την αντίδραση της Αθήνας στη σύλληψη και προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας και σήμερα δημάρχου.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είπε ότι δεν σχεδιάζει να λάβει αποφάσεις πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι η επικράτηση του Φρέντι Μπελέρη ήταν με λίγες ψήφους διαφορά. Έβαλε κατά της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα για υπερβολική ρητορική, δηλώνοντας πως περισσότερα θα πει αμέσως μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Προφυλακισμένοι παραμένουν στα Τίρανα τόσο ο Φρέντης Μπελέρης όσο και ο στενός συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στην προεκλογική εκστρατεία και στους επικεφαλής των κομμάτων, έξι ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Εθνικές εκλογές…

Από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι “ο τόπος απαιτεί σταθερότητα» και επανέλαβε ότι το δίλημμα είναι “πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω”.

“Επιμένω σε σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση», είπε μιλώντας στην εκπομπή «The 2Night Show».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Πειραιά. Απόψε θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Δεν ζούμε στη χώρα των θαυμάτων όπως υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά στην χώρα των τραυμάτων» είπε από τα Γιάννενα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από τον Αθήνα 9.84. Στις 19:30 θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Ο λαός ξαναγεννά τον πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και όχι τον χορηγό της, τον κ. Τσίπρα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη Θεσσαλονίκη.

Στις 19:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη και να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Θεσσαλονίκη. Στις οκτώ ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μιλήσει στην Πάτρα.

Επανέρχεται η Ελληνική Λύση στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρός της, Κυριάκος Βελόπουλος, για το βιβλίο των θρησκευτικών της Γ’ Δημοτικού, αναφέροντας ότι ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων δικαιώνει τις θέσεις και τις απόψεις που εξέφρασε κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.

Να έρθουν σε ρήξη με το «ψευτοευγενικό δήθεν πολιτισμένο σύστημα» κάλεσε τους πολίτες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την μεταβίβαση έως επτά μηνών από την ειδική άδεια μητρότητας στον πατέρα, με επιλογή της εργαζόμενης μητέρας, προβλέπει απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Στην αθλητική επικαιρότητα: Ο Γιάννης Αλαφούζος σε συνέντευξη του υποστήριξε μεταξύ άλλων πως η ΑΕΚ έκλεψε το φετινό πρωτάθλημα, ενώ έκανε λόγο για παρασκηνιακή συμφωνία προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παίξει κανονικά κόντρα στον Ολυμπιακό παρά τα πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού που είχαν οι πράσινοι.

Και ο καιρός: Νεφώσεις και μετά το μεσημέρι τοπικές βροχές προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. 26 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα