back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στο δρόμο προς την κάλπη οι επικεφαλής των κομμάτων που εντείνουν τις προεκλογικές τους δραστηριότητες έξι ημέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές.

Είμαστε η μόνη σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης για την επόμενη μέρα του τόπου. Διότι εδώ ψηφίζετε Νέα Δημοκρατία και ξέρετε. Από την άλλη, ένα τοπίο στην ομίχλη”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στον Πειραιά. Προηγήθηκε η επίσκεψή του στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο όπου τόνισε ότι η έμφαση που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη. Επίσης επιθεώρησε τα έργα ανακατασκευής του Πύργου στην περιοχή ενώ συναντήθηκε με το ΔΣ και εργαζόμενους στο ΝΑΤ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη απόψε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Μια προοδευτική κυβέρνηση θα στηρίξει την κοινωνία και θα δημιουργήσει βιώσιμη προοπτική που θα φέρει και την επενδυτική βαθμίδα. Το πρόγραμμα μας είναι απόλυτα κοστολογημένο και έχει στόχο να διαλύσει το σύστημα της αισχροκέρδειας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα κατά την διακαναλική συνέντευξή του στο Ζάππειο Μέγαρο. Εξέφρασε την άποψη ότι οι νέοι άνθρωποι την τελευταία 4ετία «στοχοποιήθηκαν» από την κυβέρνηση.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ στις επτά θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη και να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Θεσσαλονίκη. Στις οκτώ ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος θα μιλήσει στην Πάτρα.

Αιχμές για την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων άφησε ο Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στον Αντ1. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις 4 βασικές προτεραιότητες του κόμματος του, μεταξύ αυτών η οριζόντια φορολόγηση 15% επί των καθαρών κερδών ιδιωτών και επιχειρήσεων και κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών από την οποία θα προκύψει εξοικονόμηση 1 δις ετησίως.

Να έρθουν σε ρήξη με το «ψευτοευγενικό δήθεν πολιτισμένο σύστημα» κάλεσε τους πολίτες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τραγωδία στα Χανιά της Κρήτης. Δυόμιση ετών κοριτσάκι παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας της καθώς εκείνος δεν το αντιλήφθηκε την ώρα που έβαλε όπισθεν. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την την Τουρκία να αντιμετωπίσει ανεπάρκειες στην εκλογική διαδικασία που εντοπίσθηκαν από ευρωπαίους παρατηρητές. Την ίδια ώρα ο πιστοληπτικός οίκος αξιολόγησης Fitch αναφέρει ότι τουλάχιστον έως το δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στην Τουρκία η αβεβαιότητα για την πολιτική και την οικονομία της χώρας θα παρατείνεται.

Εν τω μεταξύ, επιστολή στη Le Monde απέστειλε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία, Δημήτριος Ζεβελάκης, μετά από σχετική οδηγία του Υπ Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Στην επιστολή επισημάνθηκε η λανθασμένη πρακτική αναδημοσίευσης χάρτη ο οποίος απεικονίζει τα αποτελέσματα των εκλογών στην τουρκική επικράτεια συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν και ελληνικά νησιά, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχετικά με δημοσίευση παραπλανητικού, τουρκικής επινόησης χάρτη στην αγγλόφωνη έκδοση της εν λόγω γαλλικής εφημερίδας στο διαδίκτυο. Ήδη όπως έγινε γνωστό η γαλλική εφημερίδα διέγραψε τον συγκεκριμένο χάρτη από τον ιστότοπό της.

Περισσότερους από 180 πυροσβέστες από πέντε ευρωπαϊκές χώρες θα υποδεχθεί το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου η χώρα μας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Προ-εγκατάστασης πυροσβεστών μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προανακριτική διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Φυλής σχετικά με περιστατικό εντοπισμού δύο νεκρών αλόγων στην Πάρνηθα χθες το απόγευμα μετά από σχετική καταγγελία. Τα άλογα εντοπίστηκαν σε χαράδρα βάθους περίπου 100 μέτρων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αν και δηλώνει ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης προειδοποίησε σήμερα για τη χρήση της στη δημόσια υγεία, λέγοντας πως τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι μεροληπτικά ή να χρησιμοποιούνται λανθασμένα.

Μια Ινδή κέρδισε τις τοπικές εκλογές στο Ουτάρ Πραντές, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό της καθώς εκλέχτηκε από υποστηρικτές που ήταν πρόθυμοι να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και να τη στηρίξουν ως ένδειξη σεβασμού. Η 30χρονη Ασίγια Μπι πέθανε από ασθένεια μόλις 12 ημέρες πριν από τις εκλογές και κέρδισε μετά θάνατον σχεδόν το 44% των ψήφων.

Στην τελική ευθεία η Ισπανία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 28ης Μαΐου. Αποσύρονται με ανακοίνωσή τους από τις λίστες των δημοτικών εκλογών τα 7 πρώην μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΤΑ.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα. 24 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα