back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Στη Γερμανία 31 βαριά άρματα μάχης για την εκπαίδευση ουκρανικών πληρωμάτων

Διαβάστε επίσης

Τριάντα ένα βαριά άρματα μάχης που είχαν υποσχεθεί οι ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία νωρίτερα φέτος έφθασαν σε κέντρο εκπαίδευσης στη Γερμανία, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χθες Δευτέρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι 31 εκπαιδευτικά άρματα μάχης M1 Abrams έφθασαν στο Γκράφενβερ, στη Γερμανία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την (…) εκπαίδευση των ουκρανικών πληρωμάτων», είπε ο υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.

Στο Γκράφενβερ (βόρεια Βαυαρία) βρίσκεται αμερικανική βάση εκπαίδευσης.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, τα πληρώματα θα φθάσουν στη βάση και θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στη χρήση των αμερικανικών αρμάτων μέσα στις «επόμενες δυο εβδομάδες»

«Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, αυτό το εκτεταμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ουκρανικών πληρωμάτων και συντηρητών σκοπό έχει την προετοιμασία τους για τους κρίσιμους ρόλους τους ενόψει της αποτελεσματικής χρήσης του άρματος M1 και την υπεράσπισης του ουκρανικού λαού», σύμφωνα με τον κ. Ράιντερ.

Στα τέλη Απριλίου, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνόδου της λεγόμενης ομάδας επαφής για την Ουκρανία στο Ράμσταϊν ότι η Ουάσιγκτον θα έστελνε άρματα που δεν είναι κατάλληλα για χρήση στο πεδίο, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Τα M1 Abrams που προορίζονται για χρήση στον πόλεμο βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία τροποποίησης και επισκευής τους.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έχει πει πως η Ουάσιγκτον αποφάσισε να επιταχύνει την παράδοση και σκοπεύει να προμηθεύσει το Κίεβο και με άλλα τεθωρακισμένα τους προσεχείς μήνες.

Η απόφαση να σταλούν τα 31 αμερικανικά άρματα για την εκπαίδευση ουκρανικών πληρωμάτων ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, σχεδόν ταυτόχρονα με αυτήν της κυβέρνησης της Γερμανίας να δωρίσει βαριά άρματα μάχης Leopard στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα