back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Κατσίβελας: Η εφαρμογή “Δίνουμε Αίμα” προσφέρει λύσεις που στο παρελθόν ήταν ανέφικτες με άνεση, ευκολία, ταχύτητα

Διαβάστε επίσης

Η αιμοδοσία στη χώρα μας εισέρχεται σε μια νέα εποχή λαμβάνοντας έναν περισσότερο χρηστικό και διαδραστικό χαρακτήρα που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα της αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια, η τεχνολογία, η οποία θα συμβάλει στον καλύτερο συντονισμό των αιμοδοτών και κυρίως στην ευαισθητοποίηση των νέων.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Παναγιώτης Κατσίβελας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, η καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα “Δίνουμε Αίμα” η οποία ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία της το περασμένο σαββατοκύριακο στο πλαίσιο της διήμερης δράσης αιμοδοσίας στο Σύνταγμα, αναμένεται να βελτιώσει τη σχέση αιμοδοσίας – αιμοδότη.

Παράλληλα, θα επιτρέπει τον προγραμματισμό αιμοδοσιών από Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, με λεπτομερές χρονοδιάγραμμα διαθεσιμότητας καθώς και την εγγραφή και κράτηση θέσης για αιμοδοσία για τους εθελοντές αιμοδότες και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής κατά τη διαδικασία αιμοδοσίας.

«Πρόκειται για μια μεγάλη τομή η οποία θα βοηθήσει στον γενικότερο σχεδιασμό μας. Μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε τα ακριβή αποθέματα της χώρας σε αίμα. Πλέον, μέσω του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος το οποίο θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο, θα ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο που βρίσκεται κάθε μονάδα αίματος.

Με την εφαρμογή “Δίνουμε Αίμα” θα υπάρχει άμεση επικοινωνία με τους εθελοντές αιμοδότες μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό τους. Χρησιμοποιώντας ο ενδιαφερόμενος την εφαρμογή θα μπορεί να έχει τον δικό του προσωπικό λογαριασμό και κωδικό, να ενημερώνεται για όλες τις αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται και να συμμετέχει σε όποια βρίσκεται πιο κοντά του ή να επιλέγει το ωράριο που τον εξυπηρετεί», ανέφερε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κατσίβελα, στον χρήστη της εφαρμογής θα δίνεται η δυνατότητα να ενημερώνεται σχετικά με το αν πληροί τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχει σε μια αιμοδοσία καθώς και να τροποποιεί το προσδιορισμένο ραντεβού μέχρι και 24 ώρες πριν την αιμοδοσία.

Άλλωστε, απώτερος στόχος αυτού του καινοτόμου και εύχρηστου ψηφιακού εργαλείου είναι να προσφέρει λύσεις που στο παρελθόν ήταν ανέφικτες, με άνεση, ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

Δεδομένου ότι η προσφορά αίματος γίνεται ολοένα και περισσότερο αναγκαία, ο κ. Κατσίβελας, υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο της πανδημίας, ο μέσος όρος ηλικίας των εθελοντών αιμοδοτών ήταν ιδιαίτερα υψηλός, περίπου στα τα 45 έτη, επομένως ήταν επιτακτική η ανάγκη προσέγγισης της νέας γενιάς.

«Πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε η εφαρμογή ” Δίνουμε αίμα” να γίνει δημοφιλής και χρηστική», σημείωσε, προτρέποντας ταυτόχρονα τους πολίτες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία ακόμα και εν μέσω των εκλογών.

* Ψηφιακά ραντεβού μέσω της νέας εφαρμογής «Δίνουμε αίμα» για κινητά:

App store (iOS):

https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android):

https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα