back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Διαβάστε επίσης

Για “πολιτική τυμβωρυχία και προεκλογική απελπισία της αντιπολίτευσης”, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τραγωδία των Τεμπών στην διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης στον Αντ1.

“Θα περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα μπροστά στο ανθρώπινο δράμα των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους να δείξει έστω λίγο σεβασμό χωρίς να τους εργαλειοποιεί. Όμως η πολιτική τυμβωρυχία και η προεκλογική απελπισία της αντιπολίτευσης δεν έχει όρια και έρχεται να επιβεβαιώσει ελάχιστη ώρα μετά ακριβώς αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1”, υποστήριξε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε:

“Όποιος παρακολούθησε τη συνέντευξη είδε ότι ο Πρωθυπουργός απάντησε ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα για την απεργία των σιδηροδρομικών και για τη μήνυση των οικογενειών των θυμάτων και ειπε το αυτονόητο: Ότι η συγκεκριμένη απεργία λίγες μέρες πριν τις εκλογές αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλει πρωτιστως τους συγγενείς των θυμάτων.

Ως «αδικαιολόγητη» δηλαδή κρίθηκε από τον Πρωθυπουργό η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών -όπως υποστηριζει ο ΣΥΡΙΖΑ– στους οποίους σε αμέσως επόμενο σημείο είπε ότι συμπαραστέκεται απόλυτα για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.”

“Όμως η «κοπτοραπτική» της πολιτικής απόγνωσης και της αναίσχυντης προπαγάνδας της Κουμουνδούρου δεν ορρωδεί προ ουδενός.
Όλα έχουν ένα όριο κ. Τσίπρα. Αρκετά με την τυμβωρυχία σας, κατέληξε ο κ
Σκέρτσος.

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο ζήτημα αυτό έχει ως εξής:

Ερώτηση: Έρχομαι στα Τέμπη. Έχουμε απεργία των σιδηροδρομικών σήμερα, οι οποίοι λένε ότι στους 2,5 μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την τραγωδία αυτή δεν έχει αλλάξει τίποτα, ότι εξακολουθούν τα πράγματα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν τον τρόπο που μας οδήγησε στην τραγωδία.

Επίσης, είχαμε σήμερα και την μήνυση των συγγενών κατά παντός υπευθύνου και μιλούν και για ευθύνες πολιτικών προσώπων διαχρονικές, όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Θέλω να σας ρωτήσω, τι συμπεράσματα έχετε βγάλει από το θέμα αυτό; Τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για να αλλάξει η κατάσταση εκεί και τι σκοπεύετε να κάνετε στο άμεσο μέλλον για να βελτιωθεί αυτή η πολύ άσχημη εικόνα του ελληνικού σιδηροδρόμου;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο και γι’ αυτό το πρώτο το οποίο είπαμε είναι ότι πρέπει τα τρένα να επαναλειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και γι’ αυτό έχουμε ένα πολύ, θα έλεγα, λεπτομερές σύστημα εποπτείας, με την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Και, φυσικά, έχουμε δεσμευτεί ότι η περιβόητη σύμβαση πλήρους σηματοδότησης της βασικής μας γραμμής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Το έργο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Αν μερικές φορές -το τονίζω αυτό- μας λένε «κινούνται τα τρένα σε μονή γραμμή», μα για να κάνεις τη σηματοδότηση πρέπει ενίοτε να διακόψεις την κυκλοφορία σε μία γραμμή. Όμως, αυτή η κίνηση γίνεται πια με απόλυτη ασφάλεια.

Και αυτή είναι η δέσμευσή μας, να μπορούμε να έχουμε σιδηροδρόμους οι οποίοι να είναι απολύτως ασφαλείς και ευρωπαϊκά τρένα, τα οποία εμφανώς δεν είχαμε.

Από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος ο οποίος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, το τονίζω πάλι, η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη. Ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές.

Πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη έχει κινηθεί γρήγορα στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και γνωρίζετε βέβαια ότι έχουμε ένα πολύ σαφές πλαίσιο. Εάν προέκυπταν ευθύνες πολιτικών προσώπων, τονίζω, ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα