back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τα περί κυβέρνησης ειδικού σκοπού, οι υποκλοπές και η τραγωδία των Τεμπών κυριαρχούν στην πολιτική αντιπαράθεση λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές.

Σήμερα, το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι “η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων ότι «εργαλειοποιούν» προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους, πέρα από προσβολή, συνιστά ουσιαστικά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα και το θάνατο 57 ανθρώπων”.

Στο προεκλογικό πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών:

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σε Πέλλα, Ημαθία και Καστοριά.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στις 7 στο Θησείο η κεντρική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημητρη Κουτσούμπα.

Υπαινιγμούς για το λογισμικό που επεξεργάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Έκλεισε το παράθυρο των συνεργασιών και στις δεύτερες κάλπες ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών λόγω εκλογών.

Στην Αλβανία ο ΓΓ του ΥΠΕΞ, κατόπιν εντολής του Νίκου Δένδια. Θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χειμάρας Φρέντυ Μπελέρη και τον Παντελή Κοκαβέση, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί από το περασμένο Σάββατο.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία θα εξετασθούν οι επόμενες ενέργειες σχετικά με τον χειρισμό της υπόθεσης.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί καταδικάσθηκε σήμερα σε δεύτερο βαθμό στο Παρίσι σε φυλάκιση τριών ετών για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, το ένα χωρίς αναστολή, που θα το εκτίσει με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση για πρώην πρόεδρο της χώρας. Η συνήγορος του δήλωσε πως ο Σαρκοζί θα προσφύγει σε τρίτο βαθμό.

Ατασθαλίες σε χιλιάδες κάλπες των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία καταγγέλλει το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, το μεγαλύτερο της τουρκικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό του, Μουαρέμ Ερκέκ, αφορούν από μία έως εκατοντάδες ψήφους σε κάθε κάλπη.

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας 56χρονος, υπήκοος Τουρκίας, για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ασελγείς πράξεις είχαν θύματα αγόρια και κορίτσια που δεν είχαν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζει αύριο ο Δήμος Αθηναίων με δράσεις και προγράμματα στα Μουσεία και στους χώρους πολιτισμού της πόλης και ελεύθερη συμμετοχή. Περισσότερα στο cityofathens.

Ως τις 19 Μαΐου οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων.

Τρεις νεκροί και τρεις αγνοούμενοι στην Ιταλία, από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Συνολικά 14 ποταμοί και παραπόταμοι έχουν υπερχειλίσει, ενώ ως τώρα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους πάνω από 5.000 άνθρωποι.

Ο έφηβος, που σκότωσε την περασμένη Δευτέρα τρεις ηλικιωμένες γυναίκες όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως σε γειτονιά του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ, είχε αγοράσει το ημιαυτόματο τουφέκι που χρησιμοποίησε στο μακελειό νόμιμα, έναν μήνα αφότου έγινε 18 ετών.

Η Ίντερ είναι η πρώτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές στα βόρεια μετά το μεσημέρι προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα