back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,3 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός σε ταμειακή βάση στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου έναντι ελλείμματος 921 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος. Σημαντική αύξηση των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού τα οποία διαμορφώθηκαν σε 17,785 δισ ευρώ, από 15,611 δισ. ευρώ πέρυσι.

Διατηρούνται οι υψηλοί τόνοι της προεκλογικής αντιπαράθεσης στο δρόμο προς τις Εθνικές εκλογές της Κυριακής.

Θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις και η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών, ανέφερε ο Πρωθυπουργός νωρίτερα σε συγκέντρωση πολιτών στην Νάουσα. Προηγήθηκε η επίσκεψή του στην Κρύα Βρύση Πέλλας, όπου είπε ότι τώρα ακούσαμε και “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” για κάποιους μήνες» μετά την “Κυβέρνηση ηττημένων” και “κυβέρνηση ανοχής”. Ο κ. Μητσοτάκης στις επτά θα μιλήσει σε ξενοδοχείο της Καστοριάς.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις επτά και μισή το απόγευμα στο Ηράκλειο Κρήτης. Νωρίτερα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega.

Μάλλον, το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα δεν είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αλλά η εξόντωση του τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στον REAL FM. Στις 7 η κεντρική του ομιλία στο Θησείο.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι “η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στους συγγενείς των θυμάτων ότι «εργαλειοποιούν» προεκλογικά το έγκλημα στα Τέμπη επειδή αγωνίζονται για τη δικαίωσή τους, πέρα από προσβολή, συνιστά ουσιαστικά παραδοχή ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στην πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στο Σύνταγμα στις 8 η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα.

Υπαινιγμούς για το λογισμικό που επεξεργάζεται το αποτέλεσμα των εκλογών άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Βελόπουλος. Οι νεκροί των Τεμπών θα δικαιωθούν όταν δικαστούν οι υπεύθυνοι αναφέρει το γραφείο τύπου της Ελληνικής Λύσης

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του ΜΕΡΑ 25. Είπε ότι και τα τρία κόμματα είναι συμμέτοχα στο ψέμα ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Επιτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι ένα ποσοστό από 12% και πάνω» δήλωσε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Κατηγόρησε τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπα ότι δεν έχουν καν τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο απαιτούν οι περιστάσεις.

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί στην Ιταλία, από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη βόρεια περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, όπου 14 ποτάμια έχουν υπερχειλίσει. Έως τώρα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι. Δεν θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο το Γκραν Πρι της Ίμολα.

Η περίοδος 2023-2027 θα είναι σχεδόν σίγουρα η πιο ζεστή που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, και του μετεωρολογικού Ελ Νίνιο, προειδοποίησε σήμερα ο ΟΗΕ.

Τίποτα νεότερο δεν έχει ανακοινώσει έως τώρα η Μόσχα σχετικά με την συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας , η οποία λήγει αύριο. Σήμερα, αναχώρησε από την Ουκρανία, το τελευταίο πλοίο με σιτηρά.

Εν τω μεταξύ, απολύτως σταθερή χαρακτήρισε νωρίτερα σε δηλώσεις ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας μετά την έφοδο της αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας Sabah στη Φρανκφούρτη, όπου συνελήφθησαν δύο δημοσιογράφοι.

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει, αύριο Πέμπτη 18 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στα Μουσεία και στους χώρους πολιτισμού της πόλης, με ελεύθερη συμμετοχή. Περισσότερα θα μας πει η Μαρία Βασιλοπούλου…..

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα αύριο στην Αττική, όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα