back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η συνάντηση της Quad στο Σίδνεϊ ματαιώθηκε μετά την αναβολή της επίσκεψης του Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε σήμερα πως δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα η σύνοδος κορυφής της Quad στο Σίδνεϊ χωρίς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος ανέβαλε το ταξίδι του εκεί λόγω των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στην Ουάσινγκτον για την αύξηση του ορίου του δημόσιου χρέους.

Ο Αλμπανέζι δήλωσε πως οι ηγέτες της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ινδίας και της Ιαπωνίας, που συμμετέχουν στην Quad, θα συναντηθούν ωστόσο αυτό το σαββατοκύριακο κατά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών στην Ιαπωνία, αφού ο Μπάιντεν ματαίωσε το ταξίδι του στο Σίδνεϊ, το οποίο ήταν ο δεύτερος σταθμός του επικείμενου ταξιδιού του στην Ασία, που θα περιλάμβανε επίσης επίσκεψη στην Παπούα Νέα Γουινέα.

«Η συνάντηση των ηγετών της Quad την ερχόμενη εβδομάδα στο Σίδνεϊ δεν θα πραγματοποιηθεί. Εντούτοις θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση μεταξύ των ηγετών της Quad στην Ιαπωνία», δήλωσε ο Αλμπανέζι σε συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο η επίσκεψη του ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι την ερχόμενη εβδομάδα στο Σίδνεϊ θα πραγματοποιηθεί, πρόσθεσε ο Αλμπανέζι στη διάρκεια συνέντευξής του σε τοπικό ραδιοσταθμό. Κατά την επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σε κλειστό στάδιο στο δυτικό Σίδνεϊ.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δεν θα πραγματοποιήσει ούτε αυτός το ταξίδι στο Σίδνεϊ, μετά τη ματαίωση της επίσκεψης του Μπάιντεν, πρόσθεσε ο Αλμπανέζι.

Η Quad είναι μια άτυπη ομάδα που προωθεί μια ανοικτή περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού. Το Πεκίνο θεωρεί πως πρόκειται για απόπειρα να περιοριστεί η αυξανόμενη επιρροή του στην περιφέρεια αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα