back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιταλία: Πέντε οι νεκροί από την κακοκαιρία – Ανυπολόγιστες οι καταστροφές

Διαβάστε επίσης

Ο προσωρινός απολογισμός του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την βόρεια ιταλική περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια είναι πέντε νεκροί και τουλάχιστον ένας αγνοούμενος, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας υπογραμμίζει ότι «η περιοχή που έχει πλημμυρίσει, με ανυπολόγιστες καταστροφές, είναι τεράστια και στην φάση αυτή κινδυνεύουν ακόμη και τα μέλη των σωστικών συνεργείων». Παράλληλα με τις πλημμύρες, υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις που αποτελούν τεράστιο κίνδυνο και για όσους οδηγούν σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Σύμφωνα με την ίδια αρχή  κατέρρευσαν οι υδατοφράκτες σε  14 ποτάμια και  23 πόλεις έχουν πλημμυρίσει. Αυτοκίνητα δεν κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους, τα τρένα έχουν τερματίσει τα δρομολόγια τους , τα σχολεία έχουν κλείσει .

Η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, η οποία μεταβαίνει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που διεξάγεται στην Ιαπωνία, δήλωσε από την Αλάσκα ότι θα συγκληθεί το συντομότερο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την στήριξη των πληγέντων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα