back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νέα Ζηλανδία: «Ύποπτη» η πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ουέλιγκτον

Διαβάστε επίσης

Η νεοζηλανδική αστυνομία χαρακτήρισε σήμερα «ύποπτη» την πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Ουέλιγκτον, της πρωτεύουσας της χώρας της Ωκεανίας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους χθες Τρίτη, εξηγώντας πως υπήρξε άλλη εστία φωτιάς στο κτίριο δυο ώρες νωρίτερα.

«Θα προσπαθήσουμε να επαληθεύσουμε αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα (στην αρχική εστία φωτιάς) και στη φονική πυρκαγιά που ακολούθησε», τόνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Ντίον Μπένετ σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, καναπές έπιασε φωτιά δυο ώρες προτού το Loafers Lodge γίνει κατά μεγάλο μέρος του παρανάλωμα του πυρός.

Η αρχική φωτιά δεν αναφέρθηκε στην πυροσβεστική, ανέφερε η αστυνομία.

Στο ξενοδοχείο τεσσάρων ορόφων και 92 δωματίων φιλοξενούνταν κυρίως εργαζόμενοι και αναξιοπαθούντες κάτοικοι της Ουέλιγκτον.

Ένοικοι αναγκάστηκαν να συρθούν στο πάτωμα λόγω του αποπνικτικού καπνού για να σωθούν από τις φλόγες τις πρώτες πρωινές ώρες χθες. Ορισμένοι πήδηξαν από παράθυρα.

Η πυροσβεστική ανέφερε πως βρήκε έξι πτώματα στο εσωτερικό του κτιρίου, όμως οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη οριστικό απολογισμό, λόγω της κατάρρευσης μέρους της οροφής, που περιέπλεξε τις έρευνες.

Η αστυνομία ανέφερε πως σχεδιάζει να μπει στο κτίριο σήμερα, αφού χαρακτηριστεί ασφαλές αυτό από την πυροσβεστική, για να ερευνήσει διεξοδικά τον τόπο της τραγωδίας, κάτι που πιθανόν θα χρειαστεί «μέρες».

Παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια να εξακριβωθεί αν και άλλοι ένοικοι του ξενοδοχείου «έχασαν τη ζωή τους» εξαιτίας της πυρκαγιάς, κατά τον κ. Μπένετ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας New Zealand Herald, έντεκα άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα