back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Αλ Θάνι αύξησε την προσφορά του για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ, Σεΐχης Γιασίμ Μπιν Χαμάντ Μπιν Τζάσιμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι, αύξησε την προσφορά του για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως ανάφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση.

Ο Σεΐχης Γιασίμ, διεκδικεί μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ineos, Τζιμ Ράτκλιφ, την αγορά της «ManU» από την οικογένεια Γκλέιζερ, που διοικεί τον διάσημο σύλλογο για 18 χρόνια.

Ο Ράτκλιφ φαινόταν σε καλύτερη θέση, στον τρίτο… γύρο των προσφορών στα τέλη Απριλίου, καθώς η προσφορά του, επιτρέπει στους συμπροέδρους Αβραάμ και Τζόελ Γκλέιζερ, να παραμείνουν εμπλεκόμενοι στην διοίκηση των «Κόκκινων Διαβόλων», παρά τις έντονες αντιδράσεις των φιλάθλων της αγγλικής ομάδας.

Ωστόσο, η προσφορά του Σεΐχη Γιασίμ, στοχεύει στην εξαγορά 100% του συλλόγου και υπόσχεται να ξεκαθαρίσει το αβυσσαλέο χρέος, που εκτιμάται από 700 εκατομμύρια έως πλέον του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Sky», η προσφορά του σεΐχη στα τέλη Απριλίου έφθασε τα 5,7 δισ. ευρώ, ποσό που αποτελεί «παγκόσμιο ρεκόρ» για αυτού του είδους τις συναλλαγές.

Όμως οι Γκλέϊζερς, ευελπιστούν να εξασφαλίσουν περίπου επτά δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση και είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μην αποσυρθούν από την διοίκηση της Γιουνάϊτεντ, εάν οι προσφορές υπολείπονται αυτού του ποσού.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα