back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αξιολόγηση της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα, από το υπ. Υγείας και τον ΠΟΥ

Διαβάστε επίσης

Η μέτρηση και η αξιολόγηση της ποιότητας της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα από το υπουργείο Υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στο πλαίσιο συμφωνίας για την εφαρμογή του έργου.

Τη συμφωνία Υπουργείου Υγείας και Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)– Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη για την εκπόνηση από τον ΠΟΥ του έργου «Ανάπτυξη και Εφαρμογή Πλαισίου Μέτρησης και Αξιολόγησης της Ποιότητας της Υγειονομικής Περίθαλψης στην Ελλάδα», υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης και ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Δρ Hans Kluge (υπέγραψε μέσω τηλεδιάσκεψης), παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων (καλύπτει το χρηματοδοτικό μέρος της συμφωνίας), κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Κατά την τελετή υπογραφής οι Υπουργοί και ο εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή του ΠΟΥ Ευρώπης επισήμαναν:

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και πιστεύουμε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μας βοηθήσει προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα στο Εθνικό μας Σύστημα υγείας που είναι πρώτη μας προτεραιότητα».

Από την πλευρά του ο Joao Breda, Επικεφαλής του Γραφείου Αθήνας για την Ποιότητα της Φροντίδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη, είπε ότι “Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα προς την βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης και αυτό δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε μέσα από αυτό το πρότζεκτ».

«Αυτή η προσπάθεια είναι για την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών φροντίδας στον ελληνικό λαό και δεν θα κάναμε αυτή την συμφωνία σήμερα εάν δεν υπήρχε η βούληση του Υπουργού Υγείας, κ. Θάνου Πλεύρη και η δουλειά της ομάδας του ώστε από μια ιδέα που ξεκίνησε πριν περίπου 2 χρόνια να φθάσουμε στην υπογραφή του τελικού κειμένου της συμφωνίας», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα