back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου το πλαίσιο των παρεμβάσεων στην αγορά ενέργειας, που περιλαμβάνει την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος και την ανάκτηση των υπερεσόδων των ηλεκτροπαραγωγών όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με τις κεντρικές συγκεντρώσεις των κομμάτων κορυφώνεται σήμερα και αύριο η προεκλογική περίοδος.

Στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει στις 7.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με βασικό μήνυμα 48 ώρες πριν από τις κάλπες το δίλημμα “σταθερότητα ή χάος».

Χθες από την Καστοριά ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος για νίκη της ΝΔ. «Δώσαμε μεγάλες μάχες. Προστατέψαμε τα σύνορά μας», τόνισε ενώ αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έφτασε μια ανάσα από θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Στις 8 το βράδυ η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Συντάγματος.

“Στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χθες σε συνέντευξή του στο ΜΕΓΚΑ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για να έχετε ισχυρή εναλλακτική», τόνισε κατά στην κεντρική του ομιλία στο Θησείο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στις οκτώ το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Την Κυριακή το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, στο Σύνταγμα. Ο ΓΓ του ΚΚΕ θα παραχωρήσει απόψε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» και αύριο στις οκτώμιση θα μιλήσει στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.

Απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία του με τη ΝΔ ο Κυριάκος Βελόπουλος σε δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, που εξέφρασε μια τέτοια εκτίμηση σε χθεσινή του συνέντευξη, κατηγορώντας τον ότι πρέπει να είναι πολύ απελπισμένος και ψάχνει αποκούμπι. «Η Ελληνική Λύση θα πάει μέχρι τέλους μόνη της» είπε.

“Προτιμούμε να πεθάνουμε, παρά να μπούμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού¨, είπε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης ερωτηθείς για την προοπτική συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για κυβέρνηση αχταρμά κομμάτων που δεν έχουν τίποτα το κοινό για να στήσουν ένα ειδικό δικαστήριο. Σήμερα η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί από την τροχαία προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους». Θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης των νέων, προκειμένου να ανακαινίσουν και αναβαθμίσουν ενεργειακά την κύρια κατοικία τους.

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για επιπλέον 5.000 θέσεις του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους, 18-29 ετών, στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές 10.000 θέσεις εξαντλήθηκαν

Εκατοντάδες νεκρούς υπολογίζεται ότι άφησε στο πέρασμα του ο τυφώνας Μόκα που σάρωσε την Κυριακή την πολιτεία Ραχίν στη Μιανμάρ, όπου ζουν περίπου 600.000 Ροχίνγκια. Οι αναθρωπιστικές οργανώσεις αναμένουν το πράσινο φως της στρατιωτικής χούντας για να τους επιτραπεί η πρόσβαση σε περιοχές που επλήγησαν προκειμένου να παραδώσουν τρόφιμα και φάρμακα.

Το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας συνεχίζει τις δράσεις για την ανάδειξη των Ελλήνων καλλιτεχνών και συγγραφέων, οι οποίες κορυφώνονται στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων από τις 19 έως τις 21 Μαΐου.

Η Νάνσυ Αγγελοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Αττική, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα