back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Όλα είναι έτοιμα από το υπουργείο εσωτερικών για τη διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών της Κυριακής.

Αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει και η γενική πρόβα λήψης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων ενώ το υπουργείο εκτιμά ότι το 80% των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα της χώρας θα μεταδοθεί στις 9 το βράδυ των εκλογών.

Την ίδια ώρα σήμερα και αύριο πραγματοποιούνται οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων.

Στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει στις επτά και μισή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 8 το βράδυ η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Συντάγματος. Σε ισχύ από αυτήν την ώρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους.

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA θα παραχωρήσει απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Επίσης συνέντευξη θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «ΣΚΑΪ» ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Αύριο στις οκτώμισι θα μιλήσει στον Πειραιά.

Απέκλεισε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συνεργασία του με τη ΝΔ ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Η Ελληνική Λύση θα πάει μέχρι τέλους μόνη της» είπε. Προτιμούμε να πεθάνουμε, παρά να μπούμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ξεκαθάρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σήμερα η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Για την ΝΔ «η αυτοδυναμία δεν είναι πολιτική έπαρση, ούτε πολιτική αλαζονεία αλλά η βασική πεποίθηση ότι κόντρα στις προκλήσεις και τις ανάγκες των καιρών, η χώρα θα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση, τόνισε μεταξύ άλλων στον ΑΘΗΝΑ984 ο υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στην ακροδεξιά και όχι στη ρητορική μίσους γιατί δεν είναι αυτή η λύση για όσους ένιωσαν την οικονομική και κοινωνική ασφυξία υπογράμμισε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΘΗΝΑ984 η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου με αφορμή την κατηγορία της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Αναφερόμενη στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την αναφορά Κατρούγκαλου περί εισφορών, τόνισε πως “δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αύξηση εισφορών.

Έως και τριπλάσιες ασφαλιστικές εισφορές σε σύγκριση με το σημερινό καθεστώς θα πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε περίπτωση επαναφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, επισήμανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όλες οι κυβερνήσεις αποδείχθηκαν συνεταιράκια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης σχολιάζει το ΚΚΕ.

Ανεβάζει τους τόνους για την συνεχιζόμενη κράτηση Φρέντη Μπελέρη η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας Μιλώντας στην αλβανική Βουλή, ο πρόεδρος του μειονοτικού Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες, χαρακτήρισε τον Μπελέρη «πολιτικό κρατούμενο», προσθέτοντας ότι «τον έπιασε όμηρο ο Ράμα». Όπως μεταδίδει το ximara gr, ο ίδιος ανέφερε ότι τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη και σχολίασε ότι η «σύλληψη έγινε επ’ αυτοφώρω για υποψίες».

Μια ακόμα υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη 54χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας. Προηγήθηκε η καταγγελία της 31ενός ετών εγκυμονούσας συντρόφου του, σύμφωνα με την οποία, ο συλληφθείς τα ξημερώματα με χρήση σωματικής βίας την εξανάγκασε σε ανοχή γενετήσιας πράξης. Η Γυναίκα συνοδεία αστυνομικών διακομίσθηκε σε νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών.

Πενήντα τέσσερις άνθρωποι υπέκυψαν από επιπλοκές του covid στη χώρα μας την περασμένη εβδομάδα. 56 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Βαρύ το πλήγμα που υφίστανται τα παιδιά λόγω των εχθροπραξιών στο Σουδάν. Η UNICEF υπολογίζει ότι 368.000 παιδιά έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και επιπλέον 82.000 έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες. Εκτιμά ότι 190 παιδιά σκοτώθηκαν τις πρώτες 10 ημέρες του πολέμου και 1.700 τραυματίστηκαν.

Στην αθλητική επικαιρότητα: Οι φιναλίστ των τελικών στο Γιουρόπα και το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ βγαίνουν απόψε στους αγώνες ρεβάνς στα ημιτελικά των δύο διοργανώσεων. Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον αυριανό ημιτελικό του Φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα του μπάσκετ. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια προβλέπονται αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα