back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ε. Αχτσιόγλου: ‘Οχι στην ακροδεξιά, όχι στη ρητορική μίσους

Διαβάστε επίσης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στην ακροδεξιά, όχι στη ρητορική μίσους», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ‘Εφη Αχτσιόγλου. Απαντώντας παράλληλα στις αντιδράσεις, μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου περί εισφορών, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αύξηση εισφορών».

Συγκεκριμένα με αφορμή την κατηγορία της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει στα θολά νερά της ακροδεξιάς επισήμανε:

“Η διαστρέβλωση και η δημιουργία υποτιθέμενης εικόνας δεν προσφέρει στον δημοκρατικό διάλογο, ούτε μπορεί να αλλάξει την ιστορία του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στην ακροδεξιά και όχι στη ρητορική μίσους γιατί δεν είναι αυτή η λύση για όσους ένιωσαν την οικονομική και κοινωνική ασφυξία αλλά λύση είναι η μείωση του ΦΠΑ το αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ να ριχτεί φως στο σκάνδαλο των υποκλοπών και στην υπόθεση των Τεμπών».

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του Γιώργου Κατρούγκαλου περί εισφορών, τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: «Δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αύξηση εισφορών, αντίθετα υπάρχει η προστασία της Α΄κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η μείωση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, η 13η σύνταξη που κατάργησε η κυβέρνηση και η καταβολή των αποζημιώσεων στους συνταξιούχους που παρά τη δικαστική απόφαση δεν κατέβαλε η κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λοιπόν μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ, το μπάχαλο που λέει η κυβέρνηση -αλλά για να μιλήσουμε με κόσμιο τρόπο- η αστάθεια, είναι αυτή που βιώνουμε εδώ και 4 χρόνια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι η μείωση των μισθών, οι πλειστηριασμοί, να βλέπουμε όπως πρόσφατα ηλικιωμένο 80 ετών να τον πετάνε έξω από το σπίτι του και η συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών που όπως φαίνεται οργανώνονται από τον κ. Μητσοτάκη».

Τέλος ερωτηθείσα για την επίθεση που δέχθηκε ο κ. Σαββόπουλος για την δημοσιοποίηση της πολιτικής του προτίμησης στη Νέα Δημοκρατία η κ. Αχτσιόγλου είπε: “εξέφρασε μια σαφή πολιτική τοποθέτηση και ως δημόσιο πρόσωπο όπως συμβαίνει σε όλα τα δημόσια πρόσωπα, δέχθηκε και την αναμενόμενη κριτική. Όταν και ο ίδιος είχε διατυπώσει ακραίες εκφράσεις, τότε ξέρουμε όλοι ότι μπορεί και να συμβεί και το αντίστροφο. Όταν είχε αποκαλέσει “αρκουδιάρη” τον κ. Πολάκη αυτό το αντέχουμε και όχι το αντίστροφο; Αυτό που πρέπει λοιπόν είναι να μην μπαίνουμε, να μην μπαίνει κανείς σε τέτοιο επίπεδο εκφράσεων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα